Avrasya Tüneli’nin araç sayısı günlük 74 bine çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’ne ilişkin açıklama yaptı.

Avrasya Tüneli’nin araç sayısı günlük 74 bine çıktı
Yayınlama: 24.09.2023
1
A+
A-

“Avrasya Tüneli ile hazine kasasından yolcu garantisi karşılığı tek kuruş harcanmadan ülkemiz dev bir eser kazanmış olacak.” diyen Bakan Uraloğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Önce sınırları, şimdi günlük garantileri aştık! Avrasya Tüneli’nin; ortalama araç sayısı günlük 70 bin 574’ten eylül ayı ortalamasına göre araç sayısı günlük 74 bine çıkarken, 22 Nisan 2023’de ise maksimum araç sayısı günlük 85 bin 491’e ulaştı. Dünya tünelcilik sektöründe yeni bir çağ açan Avrasya Tüneli ile hazine kasasından yolcu garantisi karşılığı tek kuruş harcanmadan ülkemiz dev bir eser kazanmış olacak. Mega Projeler ile #TürkiyeHızlanıyor

Avrasya Tüneli sismik bilezikler ile daha güçlü  106,4 metre derinliğe kadar uzanan Avrasya Tüneli’nde depreme dayanıklılığı artırmak için kullanılan “Sismik Bilezikler” ile; tünel 500 yılda bir görülebilecek depreme karşı “servis şartları”, 2 bin 500 yılda bir görülebilecek depreme karşı ise “güvenlik şartları” bozulmayacak şekilde inşa edildi. Kurulan sistem ile tünel boyunca; 12 adet ivme ölçer, Üç boyutta izleme yapan 21 adet yer değiştirme sensörü, işletme binalarında kurulan 3 adet ivme ölçer ile olası depremlere karşı sürekli takipteyiz. Mega Projeler ile #TürkiyeHızlanıyor”

Avrasya Tüneli’nin araç sayısı günlük 74 bine çıktı

Avrasya Tüneli’nin araç sayısı günlük 74 bine çıktı

 

 

 

 

 


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.