Ulusoy Un’da, iştirak modeliyle kısmi bölünmeye ilişkin SPK başvurusu

Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş, iştirak modeliyle kısmi bölünmeye ilişkin Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvuru yaptı.

Ulusoy Un’da, iştirak modeliyle kısmi bölünmeye ilişkin SPK başvurusu
Yayınlama: 20.10.2023
5
A+
A-

Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş, iştirak modeliyle kısmi bölünmeye ilişkin Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvuru yaptı.

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

''Şirketimizin varlık ve yükümlülüklerinin bir bölümünün, şirketimizin yüzde 100 iştirak edeceği yeni kurulacak iki şirkete, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 134 ve devamındaki ilgili maddelerde yer alan düzenlemeler, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun 19 ve 20. maddeleri ve 1 seri numaralı KVK genel tebliği, Ticaret Sicil Yönetmeliği ile SPK'nın 23. maddesi ve ilgili sair hükümleriyle SPK'nın II-23.2 Birleşme ve Bölünme Tebliği ve ilgili diğer mevzuat hükümleri dahilinde bölünme yoluyla devredilmesine, şirketimizin yeni kurulacak şirketlerin paylarına yüzde 100'üne iştirak edecek olması ve tek pay sahibi olması nedeniyle, bölünme işleminin SPK'nun II-23.2 sayılı tebliğin bölünme işlemleri başlıklı 14 ve kolaylaştırılmış usulde bölünme başlıklı 17. maddeleri uyarınca iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde yapılmasına, kısmi bölünme işleminin şirketimizin 30.06.2023 tarihli olarak hazırlanmış finansal tabloları esas alınarak gerçekleştirilmesine, kısmi bölünmeyle şirketimizin aşağıdaki tabloda ayrıntıları belirtilen gayrimenkuller yeni kurulacak Ulusoy Taşınmaz Geliştirme ve Ticaret A.Ş isimli şirkete devredilecektir. Yeni kurulacak şirketin paylarının tamamı Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye ait olacaktır. Yeni kurulacak şirketin Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş'den bölünmesiyle şirketimizin esas sözleşmesindeki ana faaliyet konularına yoğunlaşması amacıyla gayrimenkul portföyünün bir kısmının Ulusoy Taşınmaz Geliştirme ve Ticaret Anonim Şirketi'ne devredilmesine,

yine aynı şekilde kısmi bölünmeyle şirketimizin aşağıdaki tabloda ayrıntıları belirtilen gayrimenkulü ve aktifinde kayıtlı maddi ve maddi olmayan duran varlıkları yeni kurulacak Ulusoy Varlık ve Endüstriyel Gayrimenkul Yatırımları Ticaret A.Ş isimli şirkete devredilecektir. Yeni kurulacak şirketin paylarının tamamı Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye ait olacaktır. Şirketimizin esas sözleşmesindeki ana faaliyet konularına yoğunlaşması amacıyla gayrimenkul portföyünün bir kısmının gayrimenkul portföyünün işletilmesi ve sair yöntemlerle değerlendirilmesi amacıyla Ulusoy Varlık ve Endüstriyel Gayrimenkul Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi'ne devredilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.

Bu yönetim kurulu kararına istinaden 20.10.2023 tarihinde SPK'ya başvuru yapılmıştır.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.