Türk tıp dünyası İstanbul’da buluşuyor

Gelecek yüzyıla sağlıkta küresel merkez olma iddiasıyla hazırlanan Türkiye, Türk Tıp Dünyası Kurultayı’na ev sahipliği yapıyor.

Türk tıp dünyası İstanbul’da buluşuyor
Yayınlama: 19.10.2023
0
A+
A-

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin öncülüğünde ilki 2014 yılında düzenlenen Türk Tıp Dünyası Kurultayı, dünyanın farklı ülkelerinde bilimsel çalışmalarını sürdüren Türk bilim insanlarını buluşturuyor. Her yıl farklı bir temayla düzenlenen Kurultay’ın 9. buluşmasının ana teması “Sağlıkta Yapay Zeka” olarak belirlendi.

20-22 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan 9. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’na; Arnavutluk, Azerbaycan, Çad, Gambiya, Gürcistan, Irak, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuzey Makedonya, Kuveyt, Küba, Libya, Mısır, Namibya, Özbekistan, Sierra Leone, Somali, Türkmenistan, Venezuela, Yemen’den bakan, bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların yanı sıra, yurt dışında alanında uzman bilim insanları, bünyesinde “Teknokent” barındıran üniversitelerin rektörleri, yurt içinden bilim insanları ile öğrenciler katılacak.

Kurultay kapsamında ayrıca her yıl geleneksel olarak düzenlenen “TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri” düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edilecek.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.