Pavel: Avrupa’daki önemli şahsiyetlerle diyaloğa girmek de hayati önem taşıyor

Prag, 31 Ağustos (Hibya) – Çekya Devlet Başkanı Petr Pavel, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Slovenya, Danimarka, Polonya, Finlandiya ve Slovenya Cumhurbaşkanları ile bir araya geldi.

Pavel: Avrupa’daki önemli şahsiyetlerle diyaloğa girmek de hayati önem taşıyor
Yayınlama: 31.08.2024
0
A+
A-

Çekya Devlet Başkanı Pavel, birbirine bağlı günümüz dünyasında, yalnızca komşularla güçlü ilişkiler kurmak değil, aynı zamanda diğer ülkelerle ve Avrupa'daki önemli kişilerle diyaloğa girmenin de hayati önem taşıdığını belirtti.

Pavel, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu ve Slovenya Cumhurbaşkanı Natasa Pirc Musar ile Batı Balkan ülkelerinin AB'ye entegrasyonunu görüştü.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Polonya Sejm Mareşali Szymon Holownia ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Alex Stubb ile Ukrayna'ya verilen desteği ve Kremlin'in Batı toplumuna karşı yürüttüğü karma savaşı da görüştüklerini bildiren Pavel, “Demokrasiyi güçlendirmede yalnızca politikacıları değil, aynı zamanda iş dünyası temsilcilerini de dahil etmek önemlidir, bu nedenle hepimiz için inovasyon, refah ve güvenlik geliştirmek amacıyla Microsoft ve Helsing gibi dünya lideri şirketlerin temsilcileriyle bir araya geldim.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.