Fx analizi

Şahin Fed sonrasında iyi verilerin gelmeye devam etmesi risk iştahını baskılarken, ABD on yıllık tahvil faizi %4,50’ye kadar yükseliş kaydetti. Bu arada merkez bankalarının kararları izlenmeye devam edilirken, dün İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 25 baz puanlık artış beklentilerine karşın %5,25 seviyesinde sabit tuttu.

Fx analizi
Yayınlama: 22.09.2023
25
A+
A-

USD/TRY: Şahin Fed sonrasında iyi verilerin gelmeye devam etmesi risk iştahını baskılarken, ABD on yıllık tahvil faizi %4,50'ye kadar yükseliş kaydetti. Bu arada merkez bankalarının kararları izlenmeye devam edilirken, dün İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 25 baz puanlık artış beklentilerine karşın %5,25 seviyesinde sabit tuttu. Bu sabah ise Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz oranını değiştirmedi. Güvercin mesajlarla Japon Yeni ise değer kaybediyor. Öte yandan, Dolar endeksi (DXY) hafif artıda olsa da muhtemelen BoJ kaynaklı Gelişmekte Olan Ülke para birimleri pozitif tarafta seyrediyor. Yurtiçinde ise dün TCMB faiz kararı izlendi. TCMB, politika faizini beklentilere paralel 500 baz puan artırarak %30 seviyesine yükselti. Karar Metni'nde öncekinden farklı olarak “son dönemde etkili olan ücret ve kur kaynaklı maliyet yönlü baskılar ile vergi düzenlemelerinin enflasyona önemli ölçüde yansıdığı ve aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüşün başlayacağının değerlendirildiği” ifadesi önemliydi. Fiyatlamalar tarafında ülke risk primimizde (5 yıllık CDS) önemli bir değişim gözlenmezken,  kurda bir miktar yukarı yönlü hareketler gözlendi. Dolar/TL %0,3 oranında yükselerek 27,12 seviyesinden günü tamamladı. Bu sabah ise dünkü seviyenin hafif üzerinde seyreden kurda 27,09 seviyesinin hafif üzerinde hareketlilik gözlenebilir. Yakın direnç 27,26 seviyesinde.
Fx analizi

EUR/USD: Dün 1,0617 seviyesine kadar gerileyen parite günü 1,0660 ile yatay bir görüntüyle tamamladı. Fed'in şahin olduğu ve ABD'den verilerin iyi geldiği ortamda EURUSD'de baskının sürmesini bekliyoruz. Paritede teknik olarak da zayıf bir görüntü var. Bu sabah baskı altında kalan paritede bu eğilimin sürmesini bekliyoruz. Olası düşüşlerde 1,0550 takip edilebilir. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1,0720 tepki gelebilecek direnç olarak izlenebilir. Bugün ABD'de eylül ayı S&P Global imalat ve hizmet sektörleri öncü PMI verileri takip edilecek. Ayrıca, Fed üyeleri ve ECB Başkan Yardımcısının açıklamaları takip edilecek. Bu arada bu sabah Almanya'dan beklentilerden bir miktar iyi gelen PMI'ların Euro üzerine sınırlı etki yapabileceğini düşünüyoruz.
Fx analizi

XAU/USD: Şahin geçen Fed toplantısının ardından faizlerde yükseliş sürerken, ABD on yıllık tahvil faizinin %4,50 seviyesine kadar yükseldiğini izledik. Bu ortamda Ons Altın baskı altında kaldı ve değerli maden günü %0,5 oranında düşüşle 1.920 seviyesinden tamamladı. Bu sabah ise BoJ'un faiz kararı ve güvercin sayılabilecek mesajları bir miktar destekleyici olsa da Fed'e yönelik şahin beklentiler değerli madende olası yükselişleri sınırlayabilir. Direnç 1.942 seviyesinde. Öte yandan, olası düşüşlerde 1.920 desteğinin kırılması durumunda 1.904 seviyesine kadar düşüş görülebilir.
Fx analizi

Kaynak Ziraat Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.