Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan deprem açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası programında açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan deprem açıklaması
Yayınlama: 15.09.2023
5
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası programında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Birikimleri, tespit ve tedbirleriyle şuramıza destek verecek herkese teşekkür ediyorum. Komisyonlarda yapılan çalışmaların kentsel dönüşüm çalışmalarımıza ışık tutacağına inanıyorum.

‘2024 YILINDA AFET BÖLGESİ İÇİN 1 TRİLYON LİRALIK KAYNAK TAHSİS EDECEĞİZ’

“Bugüne kadar 6 milyar 276 milyon lira kira yardımı ödemesi gerçekleştirdik. Destek, taşınma, vefat, enkaz, yıkım ve diğer başlıklar altında depremzedelerimize 82 milyar lira yardımda bulunduk. Bu yardımların yarısını bağışlardan, yarısını bütçeden karşıladık. Emekililere ve sosyal yardıma muhtaçlara market alışverişlerinde kullanılmak üzere içerisine her ay 3 bin lira koyulan Esen Kart dağıtımı yaptık. Temmuz ayındaki ek bütçe ile deprem bölgesine 762 milyar lirayı ayırdık. 2024 yılında afet bölgesi için 1 trilyon liralık kaynak tahsis edeceğiz. Geçen hafta kamuoyumuzla paylaştığımız Orta Vadeli Program’da da önceliği deprem bölgesindeki yaraların sarılmasına ayırdık. Böylesine geniş çaplı bir afette dünyanın başka hiçbir yerinde bu derece hızlı, kapsamlı ve sürekli destek, yardım, inşa faaliyeti yürütülmediğine inanıyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Milletimizin birliğini ve beraberliğini daim kılsın, kardeşliğimizi güçlendirsin. Tabi biz deprem bölgesinde sadece konut yapmıyoruz. Ticari alanlarıyla, kültür ve sanat yapılarıyla, parkları ve bahçeleriyle medeniyetimizin şehir anlayışını modern çizgilerle yoğuran geleceğin şehirlerimizi de inşa ediyoruz. Deprem bölgelerinden başlayarak 81 ilimizin tamamının çevresini kentsel dönüşümle değiştirmekte kararlıyız.”

ERDOĞAN’DAN KİRA VE KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIŞA YÖNELİK AÇIKLAMA

“Son dönemde sıkça şikayet aldığımız konut ve kira fiyatlarındaki akılla, mantıkla, ahlakla izah edilemeyecek artışların önünü de böylece keseceğimize inanıyorum. Sadece felaketler değil, unutmayın imkanlarda bir imtihandır. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de “Herkes kendi mizaç ve karakterine göre iş yapar” buyurmaktadır. Biz ülkemiz için en iyi yapmanın peşindeyiz. Küçük menfaatler için ellerindeki imkanı memleketin ve ülkenin huzurunu kaçırmak için kullananlara karşı gerekli yaptırımı uyguluyoruz. Asıl cezayı ise mahşerde alacaklardır.”

Ayrıntılar geliyor…

deprem, EKONOMİ Haberleri, erdoğan
EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.