Esen: “Emeklinin umutları bir defaya mahsus 5 bin TL ile suya düştü”

DEVA Partili Milletvekili Elif Esen, emeklilere bir defaya mahsus verilecek ikramiyenin 5 bin TL oluşuna ve çalışmak zorunda olan emeklilerin bu ikramiyeden faydalanamamasına tepki gösterdi.

Esen: “Emeklinin umutları bir defaya mahsus 5 bin TL ile suya düştü”
Yayınlama: 20.10.2023
3
A+
A-

Esen, “Emekçi vatandaşlarımızın, emeklimizin sesini duyurmak Meclis’te milletin sesi olan biz vekillerin boynumuzun borcu” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, hükümetin emeklilere bir defaya mahsus ödeyeceği 5 bin TL ikramiyenin yetersiz kaldığını savunarak tepki gösterdi.

Maaşlarına zam yapılacağını düşünen milyonlarca emeklinin umutlarının bir defaya mahsus 5 bin  TL ile suya düştüğünü ifade eden Esen, çalışmak zorunda kalan emeklilerin ise bu ikramiyeden yararlanamayacağını belirterek, “Sayın Bakan ‘Mücbir sebepler’ diyor. Peki ya emeklinin mücbir sebeplerine ne oldu?” diye sordu.

Esen sözlerine şöyle devam etti:

‘Çalışmak zorunda kalan emekliler bu adaletsiz yaklaşımın kurbanı olmuştur’

“‘Sefalet ücreti’ olarak nitelendirilen emekli maaşları ile geçinemeyen, karnını doyurma derdinde olan, sağlık harcamaları olan, okuyan çocuğu olan; kirası, faturaları, pazarı zaten yetiştiremedikleri için çalışıyorlar. İleri yaşlarında çalışmak zorunda kalan emekliler bu adaletsiz yaklaşımın kurbanı olmuştur. Geçinmek için çalışmak zorunda kalan emekliler bu ayrımcılığa tepki gösteriyor, isyan ediyorlar. Devlet vatandaşına adil yaklaşmalıdır, eşitsizlikleri gidermelidir. Emekli vatandaşlarımız arasında ayrım yapılmamalı, ikramiye ve yapılması gereken zam tüm emeklileri kapsamalıdır. Emekli vatandaşlarımızın insan onuruna yaraşır şartlarda yaşamalarını sağlayacak gelir ve hizmet desteği verilmeli ve emeklimize nefes aldırılmalıdır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.