Maxus e-Deliver 3 en fazla tercih edilen elektrikli ticari aracı oldu

Maxus e-Deliver 3 modeli, temmuz ayı sonu itibarıyla ulaştığı 220 adetlik satışla pazardaki payını yüzde 42’ye çıkardı ve en çok tercih edilen model oldu.

Maxus e-Deliver 3 en fazla tercih edilen elektrikli ticari aracı oldu
Yayınlama: 17.08.2024
2
A+
A-

SAIC bünyesindeki İngiliz orijinli köklü marka ve elektrikli ticari araç üreticilerinden Maxus, Türkiye’de yeni elektriklenen ticari araç pazarında dikkat çekiyor. Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye’de temsil ettiği marka, yılın ilk yarısında kendi segmentinde zirvenin sahibi oldu.

Doğan Trend Otomotiv Elektrikli Ticari Araçlar Satış Direktörü Cem Aşık, “Ticari araçların elektrikli dönüşümü henüz çok yeni bir olgu. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz segment şu an için dar bir segment. Bununla beraber ülkemizin ihtiyaç duyduğu verimlilik ve dışa bağımlılığın azaltılması açısından ticari araçların elektriklenmesinin çok önemli olduğunu biliyor ve gelecekte daha hızlı bir büyüme trendi yakalayacağına inanıyoruz” dedi ve şirket olarak bu vizyona katkı sunmaya çalıştıklarını iletti.

2023’te ülke lansmanı yapılırken ürünün özelliklerini ve kullanıcı faydasını en yalın ifadeyle anlatacak şekilde “Elektriğin Bereketi” sloganını benimseyen Maxus, Türkiye’deki ilk modeli olan yüzde 100 elektrikli e-Deliver 3 ile elektrikli hafif ticari araç pazarının ilk sırasında yer aldı. 2024 senesinde ilk yedi ay sonunda 220 adetlik satışla pazardan yüzde 40 üzerinde pay alırken yeni e-Deliver 5, e-Deliver 7 ve e-Deliver 9 modellerinin de katkılarıyla öncülüğünü sürdürmeyi hedefliyor.

İngiltere’de 1896’da kurulan ve 2009 yılında otomotiv devi SAIC çatısı altına giren Maxus, Avrupa’da 20’den fazla ülkede operasyonlarını sürdüren ve geniş bir ürün gamına sahip bir marka olarak 2024 yılının ilk yarısında Avrupa’da elektrikli van ve pick-up pazarında yüzde 5 pazar payına ulaştı. Türkiye’de 20’nin üzerindeki noktada satış ve satış sonrası hizmet veren marka ülke çapında kapsama alanını genişleterek çalışmalarına devam ediyor.

e-Deliver3, 371 kilometrelik WLTP şehir içi menziliyle işletmelerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Yüksek kapasiteli bataryası ile markanın modelleri yüzde 85’e varan tasarruf sağlıyor. Maxus e-Deliver 3, 5 yıl/100.000 kilometre araç garantisinin yanı sıra yıl/160.000 kilometre batarya garantisi sunuyor.

4.8 metreküplük yükleme hacmine sahip araç, 910 kilogramlık taşıma kapasitesiyle beklentileri karşılıyor. Geniş yükleme alanıyla da göz dolduran e-Deliver 3, 2 adet Euro Palet’lik yük taşıma alanı sunuyor. Aracın standart donanım listesinde ise Apple CarPlay ve QDLink’i destekleyen 7 inç dokunmatik ekran, geri görüş kamerası, ısıtmalı koltuklar, otomatik klima, hız sabitleyici, otomatik farlar ve elektrikli ayarlanabilen ısıtmalı yan aynalar yer alıyor. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.