Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyayı Gazze’de insani ateşkes girişimlerine destek olmaya çağırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm devletleri ve uluslararası kuruluşları Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere destek olmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyayı Gazze’de insani ateşkes girişimlerine destek olmaya çağırdı
Yayınlama: 20.10.2023
3
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’ye yönelik saldırıların genişlemesi daha fazla acı, ölüm ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyeceğini belirterek “Çocukları, kadınları, sivilleri katlederek; hastaneleri, okulları, camileri, kiliseleri bombalayarak güvenliğin sağlanamayacağı açıktır. Zulümle abad olunmaz.” ifadelerine yer verdi.

İsrail yönetiminin hatadan geri dönmek, devlet aklıyla hareket etmek yerine, bölge dışı aktörlerin de kışkırtmasıyla örgüt gibi davranmakta olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batılı ülkelerin teşvik ettiği, Batılı medya kuruluşlarının adeta meşrulaştırma yarışına girdiği bu cinnet furyasından bölgemizin bir an önce kurtarılması gerekmektedir. Tüm devletleri ve uluslararası kuruluşları bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek olmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail yönetimine sivillere yönelik saldırılarının kapsamını genişletmemesi ve soykırıma varan operasyonlarını durdurması çağrısını yineleyerek şunları kaydetti:

“Müslümanların, Yahudilerin, Hristiyanların ve bu topraklarda yaşayan herkesin emniyetini garanti edecek yeni mekanizmaların kurulmasıyla bölgemizin kalıcı istikrara kavuşacağına inanıyoruz. Türkiye, daha fazla masum kanının akmaması, daha fazla insani trajedinin yaşanmaması ve Filistin’deki çatışmaların geri dönülmez noktaya varmadan çözümü için üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.