Kallas: Savaşlar birbirine bağlı

Brüksel, 26 Mart (Hibya)-Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Orta Doğu ve Ukrayna’daki savaşların bağlantılı olduğunu belirterek, Rusya’ya baskının sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

Kallas: Savaşlar birbirine bağlı
Yayınlama: 26.03.2026
A+
A-

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi  Kallas, Orta Doğu ve Ukrayna’daki çatışmaların birbirine bağlı olduğunu açıkladı. Kallas, “Orta Doğu’daki savaşın dünya genelinde ciddi etkileri var. G7 ortaklarımızla, çatışmanın sona erdirilmesine yönelik yolları tartışacağız” dedi.

Kallas, aynı zamanda Ukrayna’daki duruma da dikkat çekerek, “Rusya’nın sivillere ve altyapıya yönelik saldırıları her geçen gün artıyor. Bu nedenle Rusya’ya karşı baskıyı sürdürmeli ve iyi niyetle müzakereye zorlamalıyız” ifadelerini kullandı. AB, hem Orta Doğu hem de Ukrayna krizlerinde diplomatik çözüm ve uluslararası iş birliğini önceliklendirmeye devam edeceğini belirtti.


EKONOMİ GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.