Zelenski: PURL ile Rus tehditlerine karşı kritik altyapımızı koruyoruz

Kiev, 18 Şubat (Hibya)-Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, PURL mekanizması ile Amerikan yapımı hava savunma füzelerinin temin edildiğini ve ülkenin enerji altyapısının korunduğunu açıkladı.

Zelenski: PURL ile Rus tehditlerine karşı kritik altyapımızı koruyoruz
Yayınlama: 18.02.2026
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı  Zelenski, PURL mekanizmasına katkıda bulunan tüm ülkelere teşekkür ederek, “2026 yılında İngiltere, Norveç, Hollanda, İsveç, İzlanda ve Letonya’dan toplam 584 milyon dolar katkı aldık. Rusya, kritik altyapımızı yok etmeye çalışırken, PURL Amerikan yapımı hava savunma füzelerini temin etmemizi sağlayarak en etkili şekilde Rus balistik tehditlerini engelliyor. Bu sayede enerji şebekemizi kış aylarında koruyabiliyoruz” dedi.

Zelenski, PURL için 2026’de toplam ihtiyaç miktarının 15 milyar dolar olduğunu belirterek, “Bu mekanizma Rusya’nın hava terörü yoluyla baskı kurmasını engelliyor ve güvenlik konusuna ilgi duyan herkesi katkılarını artırmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.


EKONOMİ GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.