Dürzi lider el-Hicri: Dürzilerin temel talebi ‘tam bağımsızlıktır’

Süveyda Dürzi Şeyh Hikmet el-Hicri, Dürzilerin temel talebinin ‘tam bağımsızlık’ olduğunu belirterek, “Ancak bir geçiş dönemi kabul edilebilir ve bu dönemde İsrail’in garantörlük yapması mümkündür.” dedi.

Dürzi lider el-Hicri: Dürzilerin temel talebi ‘tam bağımsızlıktır’
Yayınlama: 13.01.2026
A+
A-

Süveyda Dürzi Şeyh Hikmet el-Hicri’nin, bir İsrail gazetesine yaptığı açıklamada kendilerini İsrail devletinin varlığının ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini söylediği bildirildi.

Hikmet el-Hicri, İsrail’in, Dürzilerin kaderiyle ilgili herhangi bir gelecekteki siyasi anlaşmanın tek garantörü ve yetkili tarafı olduğunu dile getirdi.

Dürzilerin temel talebinin tam bağımsızlık olduğunu savunan el-Hicri, “Ancak bir geçiş dönemi kabul edilebilir ve bu dönemde İsrail'in garantörlük yapması mümkündür. Mevcut Suriye yönetimi, önceki rejimden ‘daha fazla haydut’tur ve azınlıkları düşman olarak görüp ezmeye çalışıyor.” dedi.


EKONOMİ GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.