Akşener: “Netanyahu 21’inci yüzyılın Hitler’idir, derhal yargılanmalıdır”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Akşener: “Netanyahu 21’inci yüzyılın Hitler’idir, derhal yargılanmalıdır”
Yayınlama: 18.10.2023
0
A+
A-

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, İsrail’in Gazze’de hastane bombalamasına ilişkin, “Katil Netanyahu için söylenecek söz kalmamıştır. O 21. yüzyılın yeni Hitler’idir. Derhal yargılanmalıdır” dedi.

“Devletler, hastane bombalamaz. Devletler, sivilleri hedef almaz.” diyen Akşener, “Dün akşam, Gazze’den gelen bir haberle sarsıldık. Yaşadığı terör saldırısından sonra, Teröre karşı savaş iddiasıyla, yola çıkan İsrail’in;  sivilleri bile hedef alabilen, gaddarlığı, dün gece Gazze’de, bir hastaneyi bile bombalayacak kadar alçalmış, ve terörizme dönüşmüştür. Evet, değerli dava arkadaşlarım. Bunun adı, düpedüz terördür. Çünkü devletler, hastane bombalamaz. Devletler, sivilleri hedef almaz. Dün gece, tüm insani değerleri, hiçe sayan, artık alçak bir mezalime dönüşen bu eylemler; Teröre karşı savaş değil; Bizzat Netenyahu terörüdür. Dün gece yaşananlar, tarihi bir ibret vesikasıdır. Dün gece yaşananlar, 1938 yılı Almanya’sında yaşayan Yahudilerin,  bir soğuk kasım akşamı yaşadıklarının,  günümüzdeki gölgesidir.” ifadesini kullandı.

Akşener, Netenyahu için, söylenecek hiçbir söz kalmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Hitler canisinin, Kristal Gece Komplosu’nun,mağduru olan bir halkın lideri; bugün çıkmış, yeni bir kristal gecenin, faili olmuştur. Önce çıktılar; Hastaneyi Hamas bombaladı, biz yapmadık.” dediler. Kimse bu yalana inanmayınca; Bu sefer de, “İslami Cihad Örgütü’nün attığı füze, yolunu şaşırdı.” diyecek kadar alçaldılar. Bu saatten sonra, katil Netenyahu için, söylenecek hiçbir söz kalmamıştır. O, 21’inci yüzyılın, yeni Hitler’idir. Holokost’u yaşamış bir halkın, yüz karasıdır. Zaman farklı, zihniyet aynı zihniyettir. Ve derhal yargılanmalıdır. Bölgemiz ve 21’inci yüzyılın dünyası, bu katıksız barbarlığa, daha fazla sessiz kalamaz. Medeni değerleri savunduğunu iddia eden her ülke, Her uluslararası örgüt, Her insan, Bu vahşete karşı, tutum almalıdır. Yoksa, savunduğunu iddia ettiği değerleri, inkar etmiş olur. Dün, Hitler’in Çekoslovakya’yı işgaline ses çıkarmayan, Rusya, Fransa ve İngiltere yönetimleri;nasıl ki, halklarının, acı bedeller ödemesine sebep oldularsa; bugün de, bu zıvanadan çıkmış faşiste, dur diyemeyen bir dünya, yeni ve ağır bedeller ödeyecektir. O nedenle, buradan, tüm dünyaya, bir çağrıda bulunuyorum: Kafaları kuma gömmenin zamanı, artık geçmiştir. İçinde Filistinlileri barındırmayan, demokrasi ahkamları üzerinden, mağduriyet üretme çabalarının vadesi, artık dolmuştur.”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaşananların dünya kamuoyu için, büyük bir sınav olduğunu belirterek, “Dünkü büyük soykırımın, acıları üzerinden, bugünün terörünü, aklama ikiyüzlülüğü de,  artık bayatlamıştır. Vakit artık, çok geç olmadan, bu gidişata dur deme vaktidir. Vakit artık, sağduyu ve vicdanı, hakim kılma vaktidir. Vakit artık, vahşete son verip, adaletin ve hukukun önünü açma vaktidir. Yaşananlar, dünya kamuoyu için, büyük bir sınavdır.” şeklinde konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.