Başkan Çalık: “Atatürk Türkiye’nin rotasını barış olarak çizdi”

Beylikdüzü Belediyesi ekim ayı meclis toplantısının 2. Birleşimi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleşti.

Başkan Çalık: “Atatürk Türkiye’nin rotasını barış olarak çizdi”
Yayınlama: 20.10.2023
5
A+
A-

Toplantıda İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırılar CHP, AK Parti ve MHP tarafından ortak bildiri ile kınanırken Başkan Çalık, “Gazze’de yaşanan insanlık dramı savaşın dehşetini bir kez daha gösterdi. Bu yıl 100.yaşına giren ülkemizi kuranlar, barışın kıymetini savaşta öğrendiler. Bu nedenledir ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk “yurtta sulh, cihanda sulh” diyerek Türkiye’nin rotasını barış olarak çizdi” diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının 2. Birleşimi Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleşti. Belediye meclis salonunda yapılan toplantıdaki konuşmasına Ekim ayında şehit olan askerleri anarak başlayan Başkan Çalık, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadı ve aynı acıların tekrar yaşanmamasını diledi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından CHP Meclis Üyesi Aytekin Duriç mecliste grubu bulunan partiler adına hazırlanan ortak bildiriyi okudu. Bildiride, “Beylikdüzü Belediye Meclisinde temsil edilen siyasi partiler olarak insanlığın ortak vicdanını yaralayan bu saldırganlığa karşı bir arada ve kararlı olduğumuzu bildiriyoruz” denildi. Bildiri metninin okunmasının ardından CHP, AK Parti ve MHP grup başkanları konuşma yaparak saldırıyı kınadı.

Çalık: Gazze’de yaşanan insanlık dramı savaşın dehşetini bir kez daha gösterdi

Tarihin en trajik savaşlarından birine şahitlik ettiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Gazze’de yaşanan insanlık dramı savaşın dehşetini bir kez daha gösterdi. Hastane, sivil, çocuk ve kadın ayırmadan insan öldürenler, sadece oradaki çocukların canına değil, insanlığın ortak iyiliğine ve medeniyetimize de kast ettiler. Bu yıl 100.yaşına giren ülkemizi kuranlar, barışın kıymetini savaşta öğrendiler. Savaşın karanlığını Trablusgarp’ta, Balkanlarda, 1. Dünya Savaşında, Çanakkale’de ve tüm cephelerde bizzat yaşadılar. Bu nedenledir ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk “yurtta sulh, cihanda sulh” diyerek Türkiye’nin rotasını barış olarak çizdi. Bizler 29 Ekim’de hep birlikte Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlayacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelenin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.