Binden fazla Çinli İsrail’den güvenle ayrıldı

Çin Dışişleri Bakanlığı, güncel olarak binden fazla Çin vatandaşının İsrail’den ayrılarak ülkesine döndüğünü veya üçüncü bir ülkeye geçtiğini açıkladı.

Binden fazla Çinli İsrail’den güvenle ayrıldı
Yayınlama: 20.10.2023
3
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı, güncel olarak binden fazla Çin vatandaşının İsrail'den ayrılarak ülkesine döndüğünü veya üçüncü bir ülkeye geçtiğini açıkladı.

Alınan bilgilere göre, Çin'in İsrail Büyükelçiliği, son dönemde Filistin ve İsrail arasındaki çatışma bölgelerine yakın alanlarda mahsur kalan Çin vatandaşlarının tahliyesine yardımcı oldu.

Çinli Sözcü Mao Ning, bugünkü rutin basın toplantısında konuya değinerek şunları söyledi: “7 Ekim'de Filistin-İsrail çatışmasının patlak vermesinden bu yana, 280'den fazla Çin vatandaşı İsrail'in güneyindeki Sderot kentinde mahsur kaldı ve güvenlikleri büyük risk altına girdi. Çin Dışişleri Bakanlığı'nın yönlendirmesiyle Çin'in İsrail Büyükelçiliği hızla harekete geçerek, mahsur kalan Çinlilerin transfer ve tahliyesi için her türlü çabayı gösterdi. Şu ana kadar, mahsur kalanlar tamamen Sderot kentinden tahliye edildi ve bazıları ticari uçaklarla Çin'e döndü.”

Sözcü, Çin vatandaşlarına yardım sağlamak amacıyla ellerinden gelen her çabayı göstereceklerini belirtti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.