Başkan Büyükkılıç, “Filistin’e destek, İsrail’e tepki” mitingine katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Filistin Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen “Filistin’e Destek, İsrail’e Tepki” mitingine katılarak, İsrail’in saldırısında yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılıp, Filistin için dua etti.

Başkan Büyükkılıç, “Filistin’e destek, İsrail’e tepki” mitingine katıldı
Yayınlama: 20.10.2023
6
A+
A-

Kayseri Filistin Dayanışma Platformu, 'Filistin'de bebekler ölüyor' temasıyla Cumhuriyet Meydanı'nda Büyük Kayseri Mitingi düzenlerken, mitinge Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da katıldı.

Mitingde, Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, S. Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda katılımcı yer aldı.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile atkılarıyla Kayseri’den tüm dünyaya sessiz kalmadığını duyurmak için toplanan kalabalık, sık sık Filistin’e destek sloganı attı.

Miting, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, mitingde vatandaşlara hitap eden AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu “İslam dünyasının bir ümmetinin parçası olarak bizler bu vahşete dur denmesi için, bu kötülüğe sessiz kalmadığımızı duyurmak için bir aradayız. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

Başkan Büyükkılıç, “Filistin’e destek, İsrail’e tepki” mitingine katıldı

Başkan Büyükkılıç ise “Her zaman bir sıkıntı olduğunda meydanlara koşmak suretiyle yüreğini ortaya koyan Kayserimizin güzel insanları, sizlerle gurur duyuyor, bağrımıza basıyor, iyi ki varsınız diyorum” diye konuştu.

“Sizleri alnınızdan öpüyorum, bağrıma basıyorum”

Kayseri’nin katledilen çocuklara, katledilen mazlumlara sessiz kalmadığına vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, konuşmasında “Elbette bugün Filistin’in ve mazlumun yanında yer almak için burada meydanlarda toplandık. Nasıl ki Milli Mücadele döneminde, 1921 yılında Taş Mektep lisemizin mezunlarının tamamen şehit verdiği bir anlayış içerisinde, nasıl ki 15 Temmuz’da bu meydanları doldurduysanız bugün de ‘biz buradayız’ diyorsunuz. Katledilen çocuklara, katledilen mazlumlara sessiz kalmayarak ‘yanındayız’ diyorsunuz. Sizleri alnınızdan öpüyorum, bağrıma basıyorum, iyi ki varsınız diyorum” ifadelerini kullandı.

İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenler için İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırılırken, miting Filistin için Hunat Camii’nden sela verilip, dua edilmesinin ardından sona erdi. 

Başkan Büyükkılıç, “Filistin’e destek, İsrail’e tepki” mitingine katıldı


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.