ABB, “Cumhuriyete Giden Yol” konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı etkinlikleri kapsamında; ABB Konferans Salonu’nda, “Cumhuriyete Giden Yol” konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı.

ABB, “Cumhuriyete Giden Yol” konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı
Yayınlama: 20.10.2023
4
A+
A-

Prof. Dr. İskender Öksüz’ün moderatörlüğünde gerekleştirilen söyleşide; Türkiye Cumhuriyetinin inşasında büyük emekleri olan Kazım Karabekir Paşanın kızı Timsal Karabekir ve İsmet İnönü Paşa’nın kızı Özden Toker, Cumhuriyet tarihine dair bilgiler verdi. Söyleşiye; ABB personelleri, Aile Yaşam Merkezi üyeleri, öğrenci toplulukları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkentlileri Cumhuriyet tarihine tanıklık eden şahsiyetlerle buluşturdu.

Tarihe tanıklık eden şahsiyetler cumhuriyete ışık tutuyor

Prof. Dr. İskender Öksüz’ün moderatörlüğünde gerekleştirilen söyleşide; Türkiye Cumhuriyetinin inşasında büyük emekleri olan Kazım Karabekir Paşanın kızı Timsal Karabekir ve İsmet İnönü Paşa’nın kızı Özden Toker Cumhuriyet tarihine dair bilgiler verdi.

Açılış konuşması yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, “Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle başlamak istiyorum. ‘Cumhuriyet fikren, ilmen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli bekçiler ve koruyucular ister’. Bunun bilincinde olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk’ün Cumhuriyetine, Başkentine lâik, hukuk ve sosyal hukuk devleti ilkeleri içerisinde hizmet etmeyi öncelikle şiar etmiştir. Ankara’nın bu hüviyeti altında işlerimizi dikkate alarak yaptık. Ne mutlu ki bu anlara tanıklık etmiş iki değerli insanı misafir ettik” derken, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar da şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin Yüzüncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğumuz Cumhuriyete Giden Yol adlı söyleşiden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhuriyetimizin kurucu kadrolarının büyük fedakârlıklarla, kahramanlıklarla bu zorlukları aştığını biliyoruz. Bugün yüz yıllık Cumhuriyetimizin kurucu kadrolarından iki büyük asker iki büyük devlet adamının yaşamlarını bizzat tanıklarından dinledik ve çok şey öğrendik.”

ABB, “Cumhuriyete Giden Yol” konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı

Söyleşiye yoğun ilgi

Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı etkinlikleri kapsamında; ABB Konferans Salonu’nda, “Cumhuriyete Giden Yol” konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Cumhuriyete giden yolda yaşanan zorlukları, yeni bir ülke yaratma sürecine nasıl karar verildiğini ve Cumhuriyetin ilk dönemlerinde ne gibi kazanımların elde edildiğini, tarihe tanıklık eden şahsiyetlerin en yakınlarından dinlemek amacıyla gerçekleştirilen programa katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.