Fx analizi

Filistin’deki hastane saldırısıyla (ve sonrasında Arap liderlerin Biden ile görüşmelerini iptal etmesi) tırmanan jeopolitik riskler küresel piyasaların odağında olmaya devam ediyor.

Fx analizi
Yayınlama: 19.10.2023
0
A+
A-

USD/TRY: Filistin'deki hastane saldırısıyla (ve sonrasında Arap liderlerin Biden ile görüşmelerini iptal etmesi) tırmanan jeopolitik riskler küresel piyasaların odağında olmaya devam ediyor. Jeopolitik riskler ve ABD 10 yıllık tahvil faizinin %4,90'nın üzerine çıktığı ortamda ABD piyasalarında da risk iştahı negatifti. Dolar da dün değer kazandı. Bu sabaha bakıldığında da vadeli piyasalarda düşüş eğilimi devam ediyor. Dolar ise yatay seyretse de çoğu Gelişmekte Olan Ülke para birimi baskı altında. Veri tarafında bugün ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, 2. el konut satışları ve CB öncü göstergeler endeksi takip edilebilir. Fed Başkanı Powell'ın konuşması izlenecek gelişmeler arasında. Yurt içinde de ana gündem Orta Doğu'daki gelişmeler. Fiyatlamalar tarafında Dolar/TL'de ise kısmi yükseliş isteği sürüyor. Kur, dünkü kapanış olan 28 seviyesinin hafif üzerinde. Günün geri kalanın da bu eğilim sürebilir. Bugün yurtiçinde veri gündemi sakin.

EUR/USD: Küresel piyasalarda, artan jeopolitik gerilimin etkileri hissedilirken riskli varlıklardan kaçış sürüyor. ABD 10 yıllık tahvil getirisi ise aralıksız yükselişini 4. güne taşıdı ve %4,95'in üzerine çıktı. Dün Fed'in 12 adet bölge başkanlıklarından gelen ekonomik verilerle oluşturulan Bej Kitap raporunda ekonominin kısa vadeli görünümünün, genel olarak istikrarlı veya biraz daha zayıf bir büyüme sergilediği ve ücret artışının ise birçok bölgede ılımlı veya orta düzeyde kalmaya devam ettiği vurgulandı. Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağına yönelik beklentileri artırmasının ardından bugün piyasaların odak noktasında Fed Başkanı Powell'ın konuşması olacak. Powell'ın gerçekleştireceği konuşma Fed'in para politikasına yönelik olası yeni sinyaller bakımından yakından takip edilecek. Dolar endeksinin yatay seyrettiği ortamda paritede 1,0505 – 1,0590 seviyeleri arasında bant hareketi görülebilir.

XAU/USD: Dün 1.923 – 1.963 seviyeleri arasında hareket eden Ons Altın, günü 1.948 seviyesinde tamamladı. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin 2007 Temmuz'dan beri en yüksek seviyelerini test etmesi ve Dolar Endeksinin (DXY) dünkü yükselişi sonrası değerli madende hafif de olsa kar satışlarıyla karşılaşıldı. Jeopolitik risklerin hala devam ettiği ortamda kırılgan ortanm, güvenli liman olarak bilinen Ons Altın'a destek olmaya devam edebilir. Teknik seviyelere bakıldığında ise 1.935 seviyesi üzerindeki kapanışlarda yükseliş isteği sürebilir ve 1.972 seviyesi hedefte kalabilir. 1.935 seviyesinin kaybı halinde ise 1.920 seviyesi en yakın destek bölgesi olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Ziraat Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.