Mehmet H. Doğan Ödülü şiir dolu gecede sahibini buldu

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini gerçekleştirdiği Mehmet H. Doğan Ödülü’nün sahibi Fatih Özdemir, düzenlenen törende ödülünü aldı. Törenin ardından gerçekleştirilen Sesli Şiir Antolojisi’nde de 9 şair, kendi şiirlerini okudu.

Mehmet H. Doğan Ödülü şiir dolu gecede sahibini buldu
Yayınlama: 18.10.2023
3
A+
A-

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün Türkçe’de yayımlanmış şiir eleştirilerinin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlediği Mehmet H. Doğan Ödülü, sahibini buldu. Asuman Susam, Gültekin Emre, Haydar Ergülen, Metin Celal, Nilay Özer, Orhan Alkaya, Orhan Tekelioğlu’nun oluşturduğu seçici kurulun değerlendirmesi sonucu, bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen Mehmet H. Doğan Ödülü’ne “Modern Türk Şiirinde Hayvan İmgesi” isimli çalışmasıyla Fatih Özdemir değer görüldü. Mehmet H. Doğan Ödülü, düzenlenen gecede sahibine verildi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile eşi Zeynep Terzioğlu Erdem ve şiire gönül verenlerin katıldığı ödül töreni, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleşti. Ödül töreninin ardından Fatih Özdemir’in katılımıyla, keyifli bir söyleşi gerçekleşti. Şiir dolu gecenin finali, 9 şairin kendi şiirlerini okuduğu Sesli Şiir Antolojisi ile yapıldı.

Törenin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Şiir, edebiyatın en naif ve güzel, ilgi isteyen ve desteklenmesi gereken alanlarından biri.” dedi. Nilüfer Belediyesi olarak bu alanda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, 2012 yılında Şiir Kütüphanesi’ni açtıklarını hatırlatan Başkan Turgay Erdem, şiire dair her türlü belge ve bilginin burada korunarak, geleceğe aktarıldığına dikkat çekti. Türk şiirine katkı sunmak, çağdaş Türk şiirinin önemli eleştirmenlerinden Mehmet H. Doğan’ın anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen yarışmanın ödülünü kazanan Fatih Özdemir’i kutlayan Başkan Turgay Erdem, seçici kurul üyelerine de teşekkür etti. Başkan Erdem, Türk şiirinin belleğine anı olarak bırakmak adına düzenlenen Sesli Şiir Antolojisi’nde okunan şiirlerin kayıtlarının, Şiir Kütüphanesi’ndeki yerini alacağını söyledi.

Söyleşinin ardından, Sesli Şiir Antolojisi’ne geçildi. Trio Lotus’un müzikleriyle eşlik ettiği Sesli Şiir Antolojisi’nde, Muhsine Arda, Gökhan Arslan, Petek Sinem Dulun, Erdal Demirbel, Elif Burcu Özkan, Mehmet Erte, Selcan Peksan ve Devrim Horlu, kendi şiirlerini okudu. Nilüfer Belediyesi Göl Yazıevi’nde çalışmalarını sürdüren Estonyalı ödüllü şair Juri Talvet de, Sesli Şiir Antolojisi’ne konuk olarak, şiirlerini seslendirdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.