Sindirim sağlığı için iş birliği yaptılar

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesince, sindirim sağlığını en üst düzeye çıkarma amacıyla Gastroenteroloji – Diyet Check-Up Paketi hazırlandı. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, sindirim sistemi rahatsızlıklarını kökten çözümlemek için tedavi ile kişiye özel beslenme planları oluşturduklarını ifade ederek, sindirim sistemini güçlendirip vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin en etkili şekilde alınmasının sağlandığını kaydetti.

Sindirim sağlığı için iş birliği yaptılar
Yayınlama: 16.10.2023
5
A+
A-

Check-Up Paketi kimlere yönelik?

Gastroenteroloji – Diyet-Check Up Paketi ile hastanın değerlendirilerek tedavi planının belirlendiğini ifade eden Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Atamer, Check-Up Paketinin kimlere yönelik olduğunu şöyle anlattı:

“Genellikle, sağlıklı bireyler için 30 yaşından itibaren her 5 yılda bir, gastroenterolog kontrolü öneriyoruz. Ancak, risk faktörleri taşıyan bireyler, özellikle ailelerinde sindirim sistemi hastalıkları geçmişi olanlar veya geçmişte bu tür sorunları yaşamış olanlar daha sık kontrol edilmeli.”

Diyetisyen desteği ile beslenme planı

Diyetisyen desteğinin bireyin beslenme ihtiyacına bağlı olarak belirlendiğini anlatan Prof. Dr. Atamer, “Örneğin, kilo kontrolü, özel diyet ihtiyaçları veya sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi faktörler, diyetisyen kontrolünün daha sık yapılmasını gerektirebilir. Her bireyin sağlık geçmişi farklıdır, bu nedenle check-up sıklığı konusunda uzman bir doktora danışmak her zaman en doğrusudur. Ayrıca, herhangi bir belirti veya rahatsızlık durumunda, hemen bir uzmana başvurmak hayati önem taşır.” dedi.

''Beslenme alışkanlıklarını iyileştirmeyi ve kilo kontrolünü hedefliyor''

Muayene ve gerekli tetkikler sonrasında danışanı uzman diyetisyene yönlendirdiklerini de ifade eden Prof. Dr. Aytaç Atamer, “Diyetisyen, kişilerin beslenme ve sağlık hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için yüz yüze diyetisyen görüşme paketleri içeren hizmetleri önerir. Bu paketler, kişiye beslenme planları oluşturmayı, beslenme alışkanlıklarını iyileştirmeyi, kilo kontrolü veya sağlık sorunlarıyla başa çıkmayı da hedefliyor.” dedi.

''Yağ analizi ve ödem ölçümü yapılıyor''

Diyet programlarının her hastanın bireysel antropometrik verilerine, laboratuvar sonuçlarına ve günlük yaşam tarzına göre özelleştirildiğini kaydeden Yiğit, yağ analizinin yanında ödem ölçümü de yapabildiklerini dile getirdi.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.