Putin: Xi Jinping’in insanlığın kader birliği düşüncesi pratik öneme sahip

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in ortaya koyduğu insanlığın kader birliği konsepti ile Küresel Güvenlik İnisiyatifi, Küresel Kalkınma İnisiyatifi ve Küresel Medeniyet İnisiyatifi’nin pratik bir önem taşıdığını söyledi.

Putin: Xi Jinping’in insanlığın kader birliği düşüncesi pratik öneme sahip
Yayınlama: 15.10.2023
18
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in ortaya koyduğu insanlığın kader birliği konsepti ile Küresel Güvenlik İnisiyatifi, Küresel Kalkınma İnisiyatifi ve Küresel Medeniyet İnisiyatifi’nin pratik bir önem taşıdığını söyledi.

Vladimir Putin, kısa süre önce Rusya’nın başkenti Moskova’da Çin Medya Grubu muhabirine yaptığı açıklamada, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in 2013 yılında insanlığın kader birliği düşüncesini ortaya koyduğunu hatırlatarak, günümüzde bu düşüncenin hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Kuşak ve Yol İnisiyatifi’nin, insanlığın kader birliğinin pratiğe dökülmesi olduğuna dikkat çeken Putin, Çin’in politikalarında öteden beri devamlılığın korunduğunu ve ortak hedefe kavuşmak için çaba harcandığını vurguladı.

Putin, Xi Jinping’in ileri görüşlü olduğunu ve dünyada saygı gören liderler arasında bulunduğunu belirtti.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.