Dünya mücevher sektörünün İstanbul buluşması başladı

Dünyanın en büyük 5 mücevher fuarı arasında yer alan İstanbul Jewelry Show, kurdele kesim töreni ile 54’üncü kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Dünya mücevher sektörünün İstanbul buluşması başladı
Yayınlama: 05.10.2023
2
A+
A-

Informa Markets tarafından İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve dünya mücevher sektörünü buluşturan fuarda altından gümüşe, pırlantadan makine ekipmana kadar 1000’den fazla firma ve markanın en son ürün ve hizmetini 140’ı aşkın ülkeden gelen sektör profesyoneli ile buluşuyor. ABD’den Hindistan’a kadar farklı coğrafyalardan alıcılarla gerçekleşecek iş görüşmeleri ve imzalanacak anlaşmalar ile Türkiye ekonomisine ve ihracatına olumlu katkılar sağlayacak fuar, 8 Ekim Pazar gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Mücevher ışıltısı bu sefer İstanbul’dan dünyaya yayılıyor. Geçtiğimiz yıl 5 milyar 855 milyon dolarlık sektör ihracatı gerçekleştiren, küresel altın mücevherat üretiminde ise ilk 10 ülke arasında yer alan Türkiye, dünyanın en büyük 5 mücevher fuarı arasında yer alan “Istanbul Jewelry Show’”a 54'üncü kez ev sahipliği yapıyor. Informa Markets tarafından Elmas Kule sponsorluğunda İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuar, kurdele kesim töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı.

Yılda 2 kere düzenlenen fuar, 4 gün boyunca dünya mücevher sektörünü tek bir platformda bir araya getirerek piyasaların gözünü de İstanbul’a çeviriyor. Buyers Lounge sponsorluğunu Model Kuyum Merkezi’nin üstlendiği fuar 50 bin metrekarelik alanda toplamda 5 hallde gerçekleşiyor. Fuarda; altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı-değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma gibi ürün grupları 140’ı aşkın ülkeden gelecek 27 bini aşkın sektör profesyonelinin beğenisine sunulacak.

 


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.