Gelecek-Saadet TBMM Grubu’nun yer sorunu devam ediyor

Gelecek-Saadet TBMM Grubunun TBMM Genel Kurulu’ndaki oturma düzeninin belli bir düzene oturtulamamasını Gelecek Partisi Muğla Milletvekili ve Gelecek-Saadet TBMM Grup Başkanı Selçuk Özdağ, gündeme taşıdı.

Gelecek-Saadet TBMM Grubu’nun yer sorunu devam ediyor
Yayınlama: 05.10.2023
2
A+
A-

6 Temmuz 2023 tarihinde Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin 20 milletvekiliyle kurduğu Gelecek-Saadet TBMM Grubu ile birlikte 28’inci yasama dönemindeki grup sayısı 6'ya yükseldi. Ancak yeni kurulan Gelecek-Saadet TBMM Grubu’nun TBMM Genel Kurulu’ndaki oturma düzeni aradan 3 aydan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen belli bir düzene oturtulamadı.

Gelecek Partisi Muğla Milletvekili ve Gelecek-Saadet TBMM Grup Başkanı Selçuk Özdağ, TBMM Genel Kurulunda söz alarak konuyu gündeme taşıdı.

“Bugüne kadar 3 defa Meclis Başkanı ile konuştuk”

Selçuk Özdağ sözlerinin devamında “Biz bugün Meclis Başkanvekilliğini yürüten Sayın Bekir Bozdağ’dan şunu istirham ediyoruz. Biz çalışma usullerine uygun hareket etmenizi istiyoruz. Bugüne kadar 3 defa Meclis Başkanı ile konuştuk. Meclis başkanlık divanında da konuştuk. 1 Ekim’e kadar dediler ki burada grup yeriniz belli olacak. Kim söyledi bunu Meclis başkanı söyledi. Bu bizim en tabii hakkımız.” İfadelerine yer verdi.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Gelecek-Saadet TBMM Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, “Tabi böyle bir gündemle kürsüde konuşmak istemezdik. Gönül isterdi ki; Meclis Başkanlığını yöneten değerli başkanlar, orada yetki makamında oturanlar, bugüne kadar bu sorunu çözmüş olsunlar. Biz ilk gün çıkıp böyle bir şey ortaya koymuş olsaydık. Buradaki bütün itirazlar haklıydı. Bakın 6 Temmuz’da kuruldu grubumuz aradan tam 3 ay geçti. Bizden müsaade istendi. Bize 1 Ekim işaret edildi. 3 aydır anlayışla bekledik. İyi niyet ve samimiyet gösterdik. 3 aydır bunun çözülmesini bekledik. Biz eşit şartlarda burada siyaset yapamayacaksak, biz eşit şartlarda burada kendimizi ifade edemeyeceksek, arkadaşlar bunu kamuoyuna nasıl izah edeceksiniz? Değerli milletvekilleri, biz, sayın başkandan gerekirse oturuma ara vermesini, arka tarafta bu konuyu grup başkanvekilleriyle bugün için geçici bir çözüm bulmasını, Salı günü de bu konuyu kesinlikle çözmesini bekliyoruz.” diye konuştu.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.