TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Türk Devletleri İşbirliği Günü mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) dönem başkanı Numan Kurtulmuş, “3 Ekim 2023 Türk Devletleri İşbirliği Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Türk Devletleri İşbirliği Günü mesajı
Yayınlama: 03.10.2023
0
A+
A-

Kurtulmuş, 3 Ekim 2009 tarihinde Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş senedi olarak imzalanmış olan Nahçıvan Anlaşması’nın 14. yıl dönümünü ve Türk Devletleri İşbirliği Günü’nü gönülden tebrik ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bağımsız Türk devletleri arasındaki yakın ilişkiler ve güçlü iş birliği, yalnızca Kafkasya ve Orta Asya’da değil, bölgemizden dünyaya yayılan bir şekilde Avrasya coğrafyasında ve küresel ölçekte istikrar, barış ve huzura katkı sağlamaktadır. Bağımsız Türk devletlerinin birlik ve beraberlik içinde her alanda yaptığı ortak çalışmalar kardeş Türk halklarının geleceği için en önemli yatırımdır. Tarihi, kültürel ve manevi müşterek miras üzerinde yükselen bu çalışmalar günümüz uluslararası ilişkiler sistemi içeresinde çok müstesna ve örnek bir yere sahiptir. Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA), Türk Devletleri Teşkilatı ve diğer Türk iş birliği kuruluşları yürüttükleri başarılı faaliyetlerle bu iş birliğini kurumsal olarak icra etmektedir. Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yakalanan ivmenin artarak devam ettirilmesi temennisiyle, önem arz eden Meclisler arası çalışmalar başta olmak üzere bağımsız Türk devletleri arasında dayanışma ve iş birliğini geliştirerek birlik içinde gücümüzü arttırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.