“Lozan” turneye çıkıyor

Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yılı onuruna İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sahne Tozu Tiyatrosu işbirliğiyle sahnelenen “Lozan” oyunu Eskişehir, İstanbul ve Ankara turnesine çıkıyor.

“Lozan” turneye çıkıyor
Yayınlama: 02.10.2023
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet'in 100. yılı onuruna Türkiye'ye armağan ettiği “Lozan” oyunu turneye çıkıyor. Ataol Behramoğlu'nun yazdığı, dramaturgluğunu ve yönetmenliğini Haluk Işık'ın yaptığı, müzikleri Timur Selçuk'a ait oyun, 24 Temmuz'dan bu yana, Tire ve Ödemiş turneleriyle birlikte 7 kez izleyiciyle buluştu. Oyun önümüzdeki günlerde Eskişehir, İstanbul ve Ankara'da sahnelenecek.

Lozan 9 Ekim'de Eskişehir'de, 10 Ekim'de İstanbul'da, 11 Ekim'de Ankara'da sanatseverlerle buluşacak.

Lozan'ın 100'üncü yılı için sahnelenen tek sanat eseri

Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinden Lozan'ın imzalanmasına ve sonrasına uzanan bir süreci, tarihsel belgeler ışığında ve insani öykülerle anlatan 2 bölümlük müzikal oyun, Lozan'ın 100. yılında ülkemizde sahnelenen ilk ve tek sanatsal çalışma olma özelliği de taşıyor.

Oyunun yönetmen yardımcılığını Gizem Yerik, yönetmen asistanlığını Banu Kezel, dekor-kostüm tasarımını Cemile Alcalık, ışık tasarımını Abdullah Uyan, görsel tasarımını İmran Aydın Tali, hareket-dans tasarımını İzmir Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Koordinatörü Elif Moroğlu, müzik direktörlüğünü Nesrin Bacak, müzikal alt yapılarını Türker Barmanbek, sahne amirliğini Aslı Cindaruk üstlendi.

Lozan'da Kader Aytekin, İlke Can, Aslı Cindaruk, Ozan Servet Çetinkaya, Utku Erişik, Deniz Can Iğdır, Banu Kezel, Ayşe Kör, Emrah Kurtoğlu, Burak Özbaykuş, Mahir Taşpulat, Cavit Şahin Tatlıcıoğlu, İbrahim Mert Varcin rol alıyor.

İzmir'den Türkiye'ye armağan

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Cumhuriyetimizin tapu senedi, özgürlük ve bağımsızlığımızın uluslararası kabulü olan Lozan Barış Antlaşması'nın 100. yılında, böyle bir oyunu kentimize ve ülkemize armağan etmekten onur duyuyoruz. Taşıdığı tüm değerlerle İzmir'e bu yakışırdı ve biz de gereğini yapmanın sevinci içindeyiz. Şimdi bu sevinci Eskişehir'e, İstanbul'a ve Ankara'ya taşıyoruz. Bizi davet ve konuk eden büyükşehirlerimize ve değerli başkanlarına teşekkür ediyor, İzmirliler adına sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı sunuyor, değerli hemşerilerini oyunumuza davet ediyorum” diye konuştu.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.