Piyasa olay odaklı hale geldikçe BTC likiditesi ve sermayesi azalıyor

Kripto para piyasaları, geçtiğimiz ay yaşanan ani düşüşten itibaren belirsiz bir seyir izliyor. Yatırımcılar, gelişmelere bağlı olarak seyreden volatilite oranlarını yakından takip ediyor. Dijital token alım satım platformu Bitfinex tarafından bu hafta yayımlanan Alpha Raporu, kripto para piyasalarına ilişkin son gelişmelere dair önemli detayları ortaya koyuyor.

Piyasa olay odaklı hale geldikçe BTC likiditesi ve sermayesi azalıyor
Yayınlama: 18.09.2023
0
A+
A-

Bitcoin belirsiz bir hafta içerisinde seyrine devam ediyor. Halihazırdaki Bitcoin madencilik maliyetleri 24,287 dolar olarak tahmin ediliyor. Veriler, bu durumun madencilikteki operasyonel faaliyetlerin ve hash oranının düşmesiyle madencilik zorluğunda yüzde 2,65'lik bir azalmaya yol açtığına işaret ediyor.

Likidite azalmaya devam ederken, üretilen Bitcoin miktarının yaklaşık yüzde 69’luk kısmı bir yıldan uzun bir süredir hareket etmiyor. Dünyanın en büyük kripto varlığı  Bitcoin’e inanan uzun vade yatırımcılarının ellerindeki miktar da giderek artıyor. Kripto piyasasında yaşanan volatilite, genellikle 17 Ağustos’ta yaşanan ani düşüş gibi olaya dayalı şoklarla veya SEC tarafından potansiyel spot Bitcoin ETF ürününün onayı gibi olumlu haberlerle ilişkilendiriliyor. 

Bununla birlikte, sermaye piyasadan çekilmeye devam ediyor. BTC, ETH ve büyük stablecoinler’in toplam gerçekleşen değer ölçüsünün analizi, Ağustos ayı içerisinde pazardan yaklaşık olarak 55 milyar doların çıktığını gösteriyor.

Uzmanlar, genel ekonomiyi değerlendirirken tüm ekonomik verilerin eşit ağırlığa sahip olmaması gerektiğini ve hepsinin bağlantılı olmadığını belirtiyor. Ancak net bir tablonun eksikliği, politika yapıcıların gelecek haftaki FOMC toplantısında faizleri sabit tutmalarının beklendiği anlamına geliyor.

Kripto para piyasalarında öne çıkan gelişmeler

FTX Kurucu Ortağı Sam Bankman-Fried’ın yasal erişim sorunları devam ediyor. Fried’ın savunmasının mevcut düzenlemeleri sorguladığı belirtiliyor. Ayrıca Visa’nın stablecoin işlemlerini artırmak amacıyla Solana blockchain ile ortaklık geliştirmesi piyasada öne çıkan haberler arasında yer alıyor.

Bununla birlikte, bir Ethereum geliştiricisi blockchain inovasyonuna dikkat çekerken, önemli anlaşmazlıklarda arabuluculuk yapacak “Ethereum Yüksek Mahkemesi” önerisinde bulundu.

 


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.