Yazarlar, 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu

Kayseri Kitap Fuarı’nın 6’ncısı, 385 yayınevi, 504 yazar ve 3 milyonu aşkın kitap ile kitapseverlere kapılarını açarken, fuara katılan yazarlar da okurları ile buluşarak organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yazarlar, 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu
Yayınlama: 19.10.2023
2
A+
A-

Her sene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın gayretleri ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan, geleneksel hale gelen Kayseri Kitap Fuarı’nın 6’ncısı, 385 yayınevi, 504 yazar ve 3 milyonu aşkın kitap ile kitapseverlere kapılarını açarken, fuara katılan yazarlar da okurları ile buluşarak organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

“Bu kadar büyük bir kitap fuarını her şehir yapamaz”

Kayseri Kitap Fuarı’na davet ettiği için Başkan Büyükkılıç’a ve büyükşehir belediyesine teşekkür ederek sözlerine başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Trabzon Milletvekili ve Yazar Mustafa Şen, bu kadar büyük bir kitap fuarını her şehrin yapamayacağını dile getirerek, “Geçen sene dokuz yüz küsür bin ziyaretçisi olmuş, bu sene bir milyonu aşması bekleniyor yani kendi rekorunu kıracağı umut ediliyor ve olacak diye de görüyorum. Zira hafta içi okul ve iş zamanı, buna rağmen fuar çok kalabalık maşallah. Bir milyonu da epeyce geçecek gibi gözüküyor. Bu altıncısı, bir kültür şehrine dönüşmüş, bir entelektüel seviye kazanmış Kayseri öyle gözüküyor, bu kadar büyük bir kitap fuarını her şehir yapamaz.” ifadelerinde bulundu.

“Kitap fuarları çok kıymetli”

Açıklamasında Kayseri Kitap Fuarı’nı çok sevdiğini, bu yıl 6’ncısı düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı’nda olmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu ifade eden ve emeği geçenlere teşekkür eden Gazeteci Yazar Cansu Canan Özgen ise “Kitap Fuarları çok kıymetli. Hem gençlerle, hem okuyucularla bir arada oluyoruz. Göz göze temas bizim için çok kıymetli. Aynı zamanda okuma alışkanlığı kazandırması, gençlerin özellikle yazarlarla bir araya gelmesi de gerçekten çok ufuk açıcı oluyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

“Ünü İstanbul’a kadar taşmış bir fuardan bahsediyoruz”

Söyleşi sonrası 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı hakkında açıklamalarda bulunan Gazeteci Abdurrahman Şimşek de fuardan dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, “Öncelikle 6’ncısı düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı’na gerçekten çok yoğun ilgi olduğunu gördüm, özellikle gençler tarafından. Konferansımıza da gelen gençler ilgililer. Burada Memduh Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Ünü İstanbul’a kadar taşmış bir fuardan bahsediyoruz. Kendisinin bu girişimlerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.