Tiny Minies’in Yaratıcısı Gamester Kids, 850 bin dolar yatırım aldı

Çocuklara yönelik edutainment uygulaması Tiny Minies’in yaratıcısı Gamester Kids; APY Ventures, Doping Hafıza Kurucuları Semih Hakyemez, Ali Karakuş ve CEO’su N.Mert Kalkavan’ın katıldığı turda 850 bin dolar yatırım aldı.

Tiny Minies’in Yaratıcısı Gamester Kids, 850 bin dolar yatırım aldı
Yayınlama: 18.10.2023
4
A+
A-

Gamester Kids tarafından geliştirilen okul öncesi dönem çocukların eğitim ve gelişimine odaklanan popüler edutainment uygulaması Tiny Minies, yurt dışında hızla büyürken yeni aldığı yatırım turuyla daha fazla aileye erişmeyi amaçlıyor.

Gamester Kids’de kurucuları Onur Karcı ve Volkan Taban'a, melek yatırımcılar Dr. Haluk Elçi, C. Burak Yılmaz ve Sezer Değirmenbaşı eşlik ederken, Gamester Kids'in büyüme ve gelişme yolculuğuna önemli bir destek sağlayacak olan 850 bin dolarlık yeni yatırım turuna APY Ventures ile Türkiye'nin önde gelen eğitim teknolojileri firmalarından Doping Hafıza'nın kurucuları Semih Hakyemez, Ali Karakuş, Doping Hafıza CEO’su N. Mert Kalkavan katıldı.

Teknoloji, eğlence ve eğitimi bir araya getirerek geleceğin sorgulayan, araştıran ve öğrenmekten keyif alan çocuklarını yetiştirmeye katkı sağlamak amacıyla 3 yıl önce yola çıkan Gamester Kids’in popüler uygulaması Tiny Minies, tüm dünyadan milyonlarca çocuğun gelişimine fayda sunuyor. Uygulamadaki tüm içerikler; ABD, İngiltere ve Türkiye'den eğitimciler ve çocuk gelişim uzmanlarıyla birlikte özenle hazırlanıyor. Oyunlar, kitaplar, masallar, meditasyon, yoga ve uyku müzikleri gibi farklı dikeylerde içerikler barındıran Tiny Minies, çocukların eğitimine destek olmanın yanı sıra; detaylı gelişim raporları, pedagojik tavsiyeler ve yaşa göre ekran süresi kontrolü gibi özellikleri ile aileler için de önemli bir kaynak olarak öne çıkıyor.

Şu anda Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Portekizce ve Arapça dillerini destekleyen Tiny Minies; gelirlerinin %85’ini Türkiye dışı pazarlardan elde ederek şimdiden uluslararası bir başarı hikayesi haline geldi. Tiny Minies'in en büyük pazarları arasında ABD, Brezilya, Suudi Arabistan ve Türkiye bulunuyor. Özellikle Türkiye, Latin Amerika ve GCC bölgesinde kendi kategorisinde en çok indirilen ve en çok gelir elde eden uygulamalardan biri olarak dikkat çekiyor.

Gamester Kids’in kurucularından Onur Karcı, “Tiny Minies, Avustralya'dan Brezilya'ya, Suudi Arabistan'dan Kuzey Amerika'ya milyonlarca ailenin güvenle kullandığı bir uygulama haline geldi. Amacımız, çocukların gelişiminde kritik bir dönem olan okul öncesi çağda ebeveynlere destek olmak ve geleceğin araştıran, sorgulayan ve yaratan çocuklarını yetiştirmelerine yardımcı olmak. Tiny Minies, ailelerin günlük yaşam rutinlerinin ayrılmaz bir parçası olmaya devam ederek, ekran ve ekran dışı etkinliklerin dengeli bir şekilde bulunduğu güvenli bir platform sunuyor. Bu yolculukta özveriyle çalışan ekibimize, bize güvenen ailelere ve ilk günden itibaren desteklerini esirgemeyen tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz. 2024’te hem Tiny Minies ile hem de sunacağımız yeni ürünlerimizle geleceğe yönelik heyecan verici adımlar atmaya devam edeceğiz.” dedi.

Doping Hafıza CEO’su N. Mert Kalkavan ise; “Tiny Minies'in eğitimdeki dönüşümde önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz ve bu büyüme yolculuğunda yanlarında olmaktan mutluluk duyuyoruz.” sözleriyle düşüncelerini paylaştı. 

APY Ventures Yöneticisi Mustafa Keçeli: “Tiny Minies, çocukların eğitimini modern teknoloji ve eğlenceyi birleştirerek destekleyen benzersiz bir platform. Hem Gamester Kids ekibine hem de Tiny Minies’e olan desteğimiz yüksek, büyüme yolculuklarına katkı sağlamaktan heyecan duyuyoruz.” dedi. 

Ortaklık sürecinde Gamester Kids’in danışmanlığını BE Advise ve Ilhanlı/Baser Hukuk Bürosu üstlendi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.