Zelenski: “Avrupa Rusya’dan her zamankinden daha bağımsız”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Avrupa’nın Rusya’dan her zamankinden daha bağımsız olduğunu ifade etti.

Zelenski: “Avrupa Rusya’dan her zamankinden daha bağımsız”
Yayınlama: 05.10.2023
0
A+
A-

Zelenski, 1,2 milyon nüfuslu Kharkiv şehrini ziyaret ettiğini belirterek, “Rusya sınırı 40 kilometreden daha kısa mesafededir. S-300 füzesi için 3 dakikadan az bir süre. Rusya onlarla şehri terörize ediyor ve şimdiden binlerce evi, okulu, üniversiteyi, enerji santralini ve ulaşımı yok etti. Ancak bu terörden yaralanan ve füze enkazıyla paramparça olan Kharkiv yaşıyor. İnsanları korumak ve düzenli sosyal ve ekonomik faaliyetleri sürdürmek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Devlet kurumlarından eğitim sistemimize kadar tüm önemli kurumları çalışır durumda tutuyoruz.” dedi.

Avrupa’nın Rusya’dan her zamankinden daha bağımsız olduğunu vurgulayan Zelenski, şunları kaydetti:

“Avrupa, özgürlüğün ve uluslararası hukukun korunmasında küresel bir merkez olma hakkını gerçekten kanıtladı. Dünyanın başka yerlerinde ne olursa olsun, ortaklarımız ne tür siyasi fırtınalarla karşı karşıya olursa olsun, Avrupa güçlü olmalı. Ukrayna'nın yeteneklerini arttırmalıyız. Ukrayna'da düşürülen her Rus İHA'sı, yok edilen her Rus tankı, bu İHA'nın, tankın ya da herhangi bir Rus silahının Avrupa'da başka kimseyi vurmayacağı anlamına geliyor. Bize savunma yardımı sağlayan her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Zelenski, “Ülkelerimiz, şehirlerimiz değil, Putin'in hırsları harabeye dönsün. Her ülkenin çocukları güvende olmayı hak ediyor. Ülkenin her yerinde, sadece metroda değil, sadece yer altı sığınaklarında değil her yerde. Bunu mümkün kılmalıyız. Ukrayna'nın kazanmasını sağlamalıyız.” ifadesini kullandı.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.