Ekmen: Yüz binlerce genç için “kışlasız” bedelli askerlik talep ediyoruz

Deva Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yüzbinlerce gencin “kışlasız bedelli askerlik” talebini Meclis gündeme getirdi.

Ekmen: Yüz binlerce genç için “kışlasız” bedelli askerlik talep ediyoruz
Yayınlama: 12.08.2024
2
A+
A-

Ekmen, “Güçlü bir devlet, güçlü bir ekonomide; gençler ekonomik hayata katılarak, devletine ve vatanına hizmet edeceğini düşünüyoruz. Gençler için kışlasız bedelli askerlik talep ediyoruz.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Ekmen, 2018 yılında yapılan düzenlemeyi hatırlatarak, söz konusu düzenlemenin hem devlete hem de gençlere ağır yük getirdiğini söyledi.

Ekmen, gençlerin 217 bin 871 lirayı ödeyerek yaklaşık 30 günü bulan bir süreci kışlalarda geçirerek askerlik hizmetinden muaf hale geldiğini belirterek, “Ancak bunun devlete getirdiği yük ile gençlere getirdiği maliyet yeterince tartışılmıyor. Bir bedeli askerlik platformu var. Bunu zaman zaman bizlere de ulaşarak gündeme getirmemizi ifade ediyorlar. Ve böyle bildiriler yayınlıyorlar. Bu bildirilerde; yüz binleri bulan bedelli askerlik bekleyen gençlerin 217 bin lirayı bir araya getirme zorluğunun yanında bir aylık kâğıt üstünde yapılan bir eğitimle gerçek bir askeri ordu sisteminin parçasına dönüşmediklerini ifade ediyorlar. 30 günlüğü bulan askerlik süresinin fiilen yapılma zorluğunun kaldırılmasını talep ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

MHP’nin 2018 yılında kışlasız bedeli askerlik istediğini hatırlatan Ekmen, şöyle devam etti:

“Biliyorsunuz; Yemen türküsünde, ‘zenginimiz bedel verir, askerimiz fakirdendir der.’ Zaten bedelli askerlik bugün 217 bin liralık bir ücretle insanların çok zor şartlarda karşılayabildiği bir rakamdır. Aslında işin doğrusu profesyonel orduya geçip herkes için ödenebilir bir rakamı bedel olarak tayin etmektir. Aslında güçlü bir devlet olduğumuzda profesyonel orduya tam olarak geçtiğimizde güçlü bir ekonomiye sahip olduğumuzda bir bedel de almaya gerek kalmayacaktır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.