’20 bin TL kira veriyorum! Ev sahibi 50 bin TL istiyor’

Son aylarda kiracı ile ev sahipleri arasında yaşanan tartışmalar sıkça gündeme geliyor. Anlaşmazlıklar kimi zaman mahkemede son buluyor. Bu konuda mağduriyet yaşayan isimlerden biri de Yusuf Güney oldu. Ünlü şarkıcı, canlı yayında ev sahibinin fahiş zam isteğine isyan etti.

’20 bin TL kira veriyorum! Ev sahibi 50 bin TL istiyor’
Yayınlama: 05.10.2023
0
A+
A-

Yusuf Güney, 14 yaşına kadar Trabzon’da yaşadıktan sonra ailesiyle birlikte İngiltere’ye taşınmıştı. 2006 yılında pop müziğin başarılı isimlerinden Rafet El Roman’ın Londra’da verdiği bir konserde sanatçıyla tanışan Güney, müzik dünyasına adım atmış ve yeniden Türkiye’ye gelmişti.

Ünlü şarkıcı, ev sahibi ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle İngiltere’ye dönme kararı aldı. ‘2. Sayfa’ programına konuk olan Yusuf Güney, radikal kararının sebebini canlı yayında anlattı.'20 bin TL kira veriyorum! Ev sahibi 50 bin TL istiyor'

KİRA 1.5 YILDA 6 BİN TL’DEN 20 BİN TL’YE ÇIKTI”

Oturduğum evdeki kiracı 6 bin TL kira ödüyormuş. Ben 14 bin TL’ye tuttum. Şu anda da 20 bin TL’ye yakın bir kira yaptım. 1.5 yıl içerisinde 6 bin TL’lik evi 20 bin TL yaptım. Ev sahibi ‘Çık, benim evimin değeri 50 bin TL’ diyor. Zaten şöyle bir karar aldım şimdi. İngiltere’ye dönüyorum. Büyüdüğüm yere kesin dönüş yapıyorum.

'20 bin TL kira veriyorum! Ev sahibi 50 bin TL istiyor'

“KİRASINI ÖDEMEİYOR, EVDEN ÇIKMIYOR”

Pınar Eliçe de İranlı aile ile yaşadığı anlaşmazlıkla gündeme gelmişti. Annesinin oturduğu ev kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan şarkıcı, kiracıyı ne evden çıkartabildiğini, ne de aylardır kira alabildiğini söylemişti.

Şişli’deki evimde iki yıldır 10 bin TL kira ile İranlı bir aile oturuyor. Son aylarda kirasını ödemiyorlar. Kirayı ödememesini de geçtim, annem çok mağdur oldu. Çünkü annemin oturduğu ev kentsel dönüşüm nedeniyle yıkıldı. Oturacak başka evi olmadığı için Şişli’deki eve taşınması gerekli. Elimizde annemin evinin kentsel dönüşüm nedeniyle yıkıldığına dair belge de var.

'20 bin TL kira veriyorum! Ev sahibi 50 bin TL istiyor'

200 BİN TL TALEP ETTİ”

Ev sahibi olarak içinde bulunduğu sıkıntılı duruma vurgu yapan Pınar Eliçe, “Kiracı en son evden çıkmak için benden 200 bin TL talep etti. Devletimiz kiracılar kadar ev sahiplerinin de haklarını korumalı” ifadelerini kullanmıştı.'20 bin TL kira veriyorum! Ev sahibi 50 bin TL istiyor'

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.