Sağlık çalışanlarına adanan anıt park hizmete açıldı

Nilüfer Belediyesi’nin, Covid-19 pandemisinde, görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına adadığı Doktor Refik Saydam Sağlık Çalışanları Anıt Parkı düzenlenen törenle açıldı.

Sağlık çalışanlarına adanan anıt park hizmete açıldı
Yayınlama: 05.10.2023
9
A+
A-

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Parkımız, bir hafıza mekanı olarak bizlere her zaman sağlık çalışanlarının emeğine saygıyı ve dayanışmanın gerekliliğini hatırlatacak” dedi.

Nilüfer Belediyesi, COVID-19 pandemisi sürecinde  görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarına duyulan minnet ve şükran duygularını, özel olarak projelendirilen anıt park ile ifade etti. Salgın sonucu hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına adanan, Doktor Refik Saydam Sağlık Çalışanları Anıt Parkı törenle hizmete açıldı. 29 Ekim Mahallesi’ndeki parkın açılışına hem vatandaşlar hem de sağlık çalışanları katıldı.  Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Milletvekilleri Prof. Dr. Kayıhan Pala, Hasan Öztürk, Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Doktor Refik Saydam’ın torunu Adil Refik Saydam, Bursa Tabip Odası Başkanı Tufan Kumaş, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli de açılışta yer aldı.

Yaklaşık 3 bin metrekarelik alanda yapılan anıt park için ulusal çapta proje yarışması düzenlediklerini söyleyen Başkan Erdem, “Anıt park için ulusal çapta düzenlediğimiz ‘Sağlık Çalışanlarına Adanmış Bir Yapıt Yarışması’nda Şimal Avcı’nın projesi birinci seçildi ve burada hayata geçirildi. Projenin mimarı Şimal Avcı tasarımıyla,  parkı ziyaret edenleri keşfetmeye davet ediyor. Parkın içinde bir hafıza avlusu yaratmayı amaçlayan  Şimal Avcı aynı zamanda Dr. Refik Saydam ve sağlık emekçilerinin,  geçmişten günümüze bıraktığı iz, devamlılık, kararlılık ve tamamlayıcı olma kavramlarını da ele alıyor. Bu anıt parkın, tarih boyunca insan sağlığına yaşamını adayan bütün hekimlere ve sağlık emekçilerine teşekkürlerimizin bir ifadesi olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Erdem, Adil Refik Saydam ve Sağlık Çalışanlarına Adanmış Bir Yapıt Yarışması”nda birinci olarak projesi uygulanan Şimal Avcı’ya teşekkür plaketi verdi. Başkan Erdem daha sonra törene katılanlarla birlikte parkın açılışını gerçekleştirdi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.