Başkan Yüce: “Depreme dayanıklı ve güvenli bir Sakarya’nın inşası için adım atıyoruz”

SAKARYA-28.09.2023-HİBYA- Sakarya Büyükşehir Belediyesi, meclisten yetkiyi alarak kentsel dönüşümün ilk adımı olan KONUT A.Ş’nin Korucuk Konut Projesi’nin detaylarını açıkladı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Depreme dayanıklı, güçlü ve güvenli bir Sakarya’nın inşası için dönüşüme en önemli adımı atıyoruz.” dedi.

Başkan Yüce: “Depreme dayanıklı ve güvenli bir Sakarya’nın inşası için adım atıyoruz”
Yayınlama: 28.09.2023
1
A+
A-

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm ve depreme hazırlık konusunda attığı en önemli adımlardan biri olan KONUT A.Ş, ilk ürünlerini ortaya çıkarıyor. Yetkiyi meclisten alan, şehirde düzenli, güçlü ve güvenli yerleşim alanları oluşturmak için yola çıkan Büyükşehir KONUT A.Ş'nin merakla beklenen Korucuk'ta inşa edilecek ilk etap projesinin detayları açıklandı. Başkan Yüce'nin yanı sıra AK Parti Milletvekili Murat Kaya, ilçe belediye başkanları, SESOB Başkanı Hasan Alişan, MÜSAİD Başkanı İsmail Filiz Fidanoğlu, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Başkanı İbrahim Çorbacı, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, BBP Sakarya İl Başkanı Cengiz Bayar, Muhtarlar Federasyonu Sakarya Başkanı Erdal Erdem, Büyükşehir bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, ev sahibi olmak isteyen vatandaşları sevindirecek ayrıntılar paylaştı. Yüce, ilk etapta Korucuk'ta 240 konut üreterek bunların 150'sini makul şartlarda sunarak vatandaşları ev sahibi yapacaklarını söyledi.  Yüce, 120'si 2+1 ve 120'si 3+1 olan konutların satışıyla ilgili ise peşin alımda yüzde 10 indirim, 84 ve 120 ay vade, 6 ayda bir yüzde 2-yüzde 3 ara ödeme seçenekleri sunarak, daireleri yoğun talep gelmesi durumunda TOKİ mantığıyla kura çekerek vereceklerini ifade etti. Yapılan lansmanda projenin detaylı sunumu, hazırlanan film gösterimiyle yapıldı. Bu filmde proje alanı, peyzaj bölümleri, dairelerin mimari görüntüsü ve bloklar detaylı olarak gösterildi.

Başkan Yüce, detayları şöyle anlattı:

“Konut A.Ş. projemiz de şehrimiz için çok değerlidir. Bu projemiz sayesinde hemşerilerimize iyi yaşam standartlarıyla donatılmış, güvenli ve huzurlu bir çevrede yaşama imkânı sunuyoruz. Korucuk bölgesinde toplamda 240 daire inşa edeceğimiz projemizde, 120 adet 2+1 ve 120 adet 3+1 daireye yer verdik. Ancak bu dairelerin 150'si, siz değerli halkımıza ön talep olarak satışa sunacağız. Taleplerin fazlası durumunda, adil bir kura ile hak sahiplerini belirleyeceğiz. Depreme dayanıklı, güçlü ve güvenli bir Sakarya'nın inşası için dönüşüme en önemli adımı atıyoruz”

Vatandaşa ödeme yükünü hafifletecek seçenekler sunduklarını kaydeden Yüce, “Projemizin ödeme seçeneklerinde de sizleri düşündük. Peşin alımlarda, liste fiyatından yüzde10'luk bir indirim uygulayarak, yükünüzü hafifletiyoruz. Ayrıca, yüzde 25 peşinatla başlayıp, 6 ayda bir yüzde 2 veya yüzde 3 ara ödeme seçenekleriyle, 84 aylık veya 120 aylık vadelerle de sizlere kolaylık sağlıyoruz.12 blokta yükselecek olan projemiz, 23 bin metrekarelik bir alana sahip olacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak inşa ettiğimiz bu toplu konutlarla hem geleceğimize güvence sağlamayı hem de şehrimize estetik bir doku katmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yüce, deprem yaşayan bir şehir olarak şehrin yeniden imarı konusunda özenli ve hassas davrandıklarını vurgulayarak, “Sakarya'mız deprem bölgesi olmasından dolayı her daim dikkatli ve özenli bir yaklaşım gerektiriyor. Bildiğiniz üzere 99 depremini yaşamış bir şehir olarak hepimiz acı tecrübeler edindik. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren, tekrar böyle acılar yaşamamak için çalışmalarımıza ivedi bir şekilde başladık. Bu çalışmalardan bazılarına kısaca değinecek olursam, Kentsel dönüşüm konusunu öncelikli olarak gündemimize aldık ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını kurduk. Vatandaş-belediye iş birliği ile kentsel dönüşüm uygularına başladık. Dernekkırı Afet Yönetimi ve Eğitim Merkezi projemizi bitiriyoruz.” diye konuştu.

Projeyle ilgili Başkan Yüce’yi ve Büyükşehir ekibini tebrik eden AK Parti Milletvekili Murat Kaya ise “Bende belediyecilikten gelen bir kardeşinizim. Hamdolsun bu şehirde güzel işler oluyor. Bizim yaptığımız belediyecilik 1994 yılında Cumhurbaşkanımızın İstanbul'da başlattığı AK belediyecilik anlayışıdır. Başkanımız konut sayısını 240 dedi ama ben inanıyorum bu rakamı daha yüksek sayılara ulaştıracak. Bu şehrin önceliklerinden bir tanesi deprem. Depremle alakalı hazırlıklı olmak için şehri Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir şekilde hazırlıyoruz. Başkanımızı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konut satışıyla ilgili başvuru tarihleri ise önümüzdeki süreçte netleşecek.


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.