Siraceddin Urmevi Konya’da düzenlenen sempozyumda anıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının himayesinde Konya Büyükşehir Belediyesi ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğiyle “13. Yüzyıl Türk İslam Düşüncesinin Kurucu Aklı: Sirâceddin Urmevî Sempozyumu” Konya’da düzenlendi.

Siraceddin Urmevi Konya’da düzenlenen sempozyumda anıldı
Yayınlama: 20.10.2023
3
A+
A-

Sempozyumda, dönemin siyasi ve sosyal yapısı yanında Siraceddin Urmevî’nin mantık, felsefe, kelam ve hukuk anlayışı ve düşüncesinin dünyaya katkıları konuşuldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde “13. Yüzyıl Türk İslam Düşüncesinin Kurucu Aklı: Sirâceddin Urmevî Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Sempozyum dolayısıyla Konya’da bulunan uzman akademisyenler ve katılımcılar tarafından sempozyum öncesinde Musalla Mezarlığı’ndaki Sirâceddin Urmevî’ye ait kabir yeri ziyaret edildi. Katılımcılar buradaki programda Sirâceddin Urmevî’yi Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla andı.

Anma programından sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının himayesinde Konya Büyükşehir Belediyesi ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğiyle “13. Yüzyıl Türk İslam Düşüncesinin Kurucu Aklı: Sirâceddin Urmevî Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyumda dönemin siyasi ve sosyal yapısı yanında Sirâceddin Urmevî’nin mantık, felsefe, kelam ve hukuk anlayışı ve düşüncesinin dünyaya katkıları anlatıldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.