Bakan Memişoğlu: Şu ana kadar M-Çiçeği tanısı konulmuş bir hastamız yok

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde incelemek üzere Hatay’a gitti.

Bakan Memişoğlu: Şu ana kadar M-Çiçeği tanısı konulmuş bir hastamız yok
Yayınlama: 23.08.2024
1
A+
A-

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ildeki yetkililerle görüşmek ve sağlık tesislerinde yerinde incelemelerde bulunmak için Hatay'a ziyaret gerçekleştirdi.

Burada açıklama yapan Bakan Memişoğlu, M-Çiçeği (MPox) hastalığı konusuna değindi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, “Tabii sağlık deyince özellikle son zamanlarda gündeme gelen bu M-Çiçeği ile ilgili de herkes bir beklenti içinde. Herkes her gün, her dakika bir haber içinde. Ama biz nasıl Covid-19’da sağlık sistemimizin ve çalışanlarımızın başarısını gördüysek emin olun her türlü salgında, her türlü hastalıkta, her türlü sağlıkla ilgili sorunda onu çözebilecek hem insan gücüne sahibiz hem de sağlık altyapısına sahibiz. Biz insanların panikle, korkuyla değil, önlem, tedbir ve planlamayla, hazırlıkla bu tür salgınların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Ama daha salgın gelmeden veya belli bölgede endemik iken insanlarımızın korkmasını istemiyoruz. Ve biz sağlıkçılar, salgın hastalıklarla medyatik de olmak istemiyoruz.” dedi.

“Onun için özellikle toplumumuzun bizlerin yani resmî makamların söylediklerine itibar etmelerini ve her türlü hazırlığı yaptığımızı, M-Çiçeği de olsa, başka salgınlar da olsa bunların üstesine gelebileceğimizi bilmelerini istiyorum.” açıklamasını yapan Bakan Memişoğlu şunları dile getirdi:

“Ve en önemli şey, her türlü salgında esasında kişisel tedbir, temizlik, hijyen çok önemli. Aynı zamanda bizler de hem kara hudut kapıları, limanlar ve havalimanlarında hem de içeride her türlü testi yapabilecek, gerektiği zaman aşısını yapabilecek insan gücüne sahibiz, sistemine de sahibiz. Onun için tedirgin olmalarını, korkmalarını, paniklemelerini istemiyoruz. Emin olun biz her gün, her saniye bununla ilgili alarm hâlindeyiz. Ancak şu ana kadar tanısı konulmuş bir hastamız yok. İnşallah da olmaz. Ama olursa da üstesinden geleceğimizi bilmenizi istiyorum. Hepinize saygılar sunuyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.