Çelik: “İsrail güvenlik güçlerinin Gazze halkına eylemleri uluslararası hukuka aykırıdır”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Batılı hükümetlerin Filistin’e destek gösterilerine baskı uygulaması ve Filistin halkına destek verilmesini suç haline getiren yaklaşımlar üretmesinin kabul edilemez olduğunu vurduladı.

Çelik: “İsrail güvenlik güçlerinin Gazze halkına eylemleri uluslararası hukuka aykırıdır”
Yayınlama: 16.10.2023
2
A+
A-

Batılı hükümetlerin Filistin’e destek gösterilerine baskı uygulaması ve Filistin halkına destek verilmesini suç haline getiren yaklaşımlar üretmesinin kabul edilemez olduğunun altını çizen Çelik, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze halkına dönük eylemlerinin tüm insani değerlere, insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu dünyanın her tarafında insanların buna tepki göstermesi hak olduğunu belirtti.

“Gazze halkının günlerdir bombalanmasına ve suyunun kesilmesine ses çıkarmayanlar, insanlık vicdanında mahkum olmuştur” diyen Ömer Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bunlar Filistin’e destek gösterilerini suç haline getirmeye çalışıyor. İnsanlık vicdanı ve hayatiyeti adına yapılan gösterileri yasaklamaya çalışanların yaptığı faşizmdir. Batılı pek çok ülkede Filistin’e destek gösterilerine meydanlarda ve üniversitelerde uygulanan baskı, birilerinin kendi suçlarını örtme çabasıdır. Çocuk ölümlerine bile seçici bir adaletle yaklaşanların adalet hakkında söyleyecek sözü yoktur.”


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.