İsrail Dışişleri Bakanlığı: İran terörüne son verilmelidir
Kudüs, 3 Nisan (Hibya) – İsrail Dışişleri Bakanlığı, Hamursuz Bayramı (Pesah) kutlamaları sırasında İran tarafından gerçekleştirilen füze saldırılarını kınadığını duyurdu.
İsrail Dışişleri Bakanlığı, bayram sürecinde İran rejiminin İsrail genelindeki yerleşim yerlerini hedef alan geniş kapsamlı füze saldırılarına ilişkin açıklama yayımladı.
Saldırıların zamanlamasına ve sivil halk üzerindeki etkisine dikkat çekilen açıklamada, “Bu Hamursuz Bayramı’nda, İsrail genelindeki aileler özgürlüğü kutlamak için bir araya gelirken, İran rejimi onları kasıtlı olarak çok sayıda füze saldırısıyla hedef aldı” denildi.
Saldırı anında yaşananlara değinilen açıklamada, “Siviller sığınaklara koşarken siren sesleri geceyi parçaladı” ifadelerine yer verildi.
İsrail Dışişleri Bakanlığı, İran terörüne son verilmesi gerektiğini bildirdi.
EKONOMİ GAZETESİ
