Bulgaristan İçişleri Bakanlığı: Suhindol’den 63 yaşındaki 1 kişi gözaltına alındı

Sofya, 26 Mart (Hibya) – Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, yaklaşan seçimler öncesinde “seçim mevzuatına aykırı faaliyetleri önlemek” amacıyla düzenlenen özel operasyonlarda, aralarında Suhindol ve Strazhitsa bölgelerinin de bulunduğu noktalarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığını ve isim listeleri ile nakit paraların ele geçirildiğini duyurdu.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı: Suhindol’den 63 yaşındaki 1 kişi gözaltına alındı
Yayınlama: 26.03.2026
A+
A-

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde konvansiyonel suçlarla mücadele ve seçim güvenliğini sağlamaya yönelik yürütülen geniş kapsamlı operasyonların sonuçlarını paylaştı.

Suhindol kasabasında gerçekleştirilen baskında, polis tarafından daha önce tanınan ve hüküm giymiş 63 yaşındaki bir şahsın evinde ve aracında yapılan incelemelerde; isimlerin ve karşılarında para miktarlarının yazılı olduğu listeler ile Euro ve ABD doları cinsinden yüklü miktarda nakit para ele geçirildi. 

Şahıs, 24 saat süreyle gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Operasyonun Strazhitsa ayağında ise Kesarevo, Bryagovitsa, Asenovo ve Kamen köylerini kapsayan denetimlerde; 17 adres, 69 araç ve 150 kişi kontrol edildi. 

Bu bölgedeki çalışmalarda seçim mevzuatına aykırı faaliyetler ve uyuşturucu bulundurma gibi suçlardan 3 kişi gözaltına alınırken, 7 hırsızlık vakası aydınlatıldı ve 8 uyarı protokolü düzenlendi.


EKONOMİ GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.