İran’ın Abu Dabi’de 2 kişiyi öldürdüğü bildirildi

Abu Dabi, 26 Mart (Hibya) – Orta Doğu’da devam eden askeri hareketlilik Körfez ülkelerine yayılırken; Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Bahreyn’den karşılıklı saldırı ve engelleme raporları geldi.

İran’ın Abu Dabi’de 2 kişiyi öldürdüğü bildirildi
Yayınlama: 26.03.2026
A+
A-

BBC ve yerel kaynakların haberine göre, Abu Dabi’nin Sweihan bölgesinde hava savunma sistemleri tarafından imha edilen bir balistik füzenin parçalarının düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. 

BAE Savunma Bakanlığı, saldırıların İran tarafından gerçekleştirildiğini duyururken; Suudi Arabistan ve Kuveyt de kendi hava sahalarında çok sayıda İHA ve füzeyi etkisiz hale getirdiklerini açıkladı. 

Bahreyn yönetimi, “İran saldırganlığı” nedeniyle ülkede yangınlar çıktığını belirterek bölge sakinlerine sığınaklara gitme talimatı verdi. İsrail’in Kafr Kasım kentinde ise misket bombası kullanıldığı iddia edilen bir saldırı sonucu 6 kişinin hafif yaralandığı ve bazı binalarda hasar oluştuğu bildirildi. 


EKONOMİ GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.