Başkan Köse, “Mukaddes Emanetler” sergisinin açılışına katıldı

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Ramazan ayı nedeniyle planlanan “Mukaddes Emanetler” sergisinin açılışına katıldı.

Başkan Köse, “Mukaddes Emanetler” sergisinin açılışına katıldı
Yayınlama: 11.03.2026
A+
A-

Can Akengin Sanat Galerisi’nde 15 Mart tarihine kadar açık tutulacak olan sergide İslam tarihine ait kutsal emanetler Giresunluların ziyaretine açıldı. 

Sergide; Hz. Muhammed’in Sakal’ı Şerifi ve saçı, Hz. Ali, Hz. Osman, Hz. Eyüp, Abdülkadir Geylani’nin emanetleri, kabe örtüleri, kabe kilidi gibi yaklaşık 100 adet mukaddes emanet sergileniyor.

Başkan Köse, Kutsal Emanetler Sergisi’nin sadece tarihi emanetlerin sergilendiği bir etkinlik değil, inancın ve köklü tarihin getirdiği manevi mirası yakından tanıma ve hissetme fırsatı olduğunu belirterek, ‘’Asırlardır korunan ve manevi değeri yüksek olan İslam tarihine ait bu kıymetli emanetler gönüllerimizi aydınlatan değerlerimizin birer hatırasıdır. Bizler yerel yönetimler olarak sadece şehirlerimizi fiziki anlamda değil, kültürel ve manevi değerler açısından da zenginleştirmeyi görev biliyoruz.” ifadelerini kullandı. 


EKONOMİ GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.