Plenkovic: Hırvatistan ve Bosna-Hersek ilişkilerinde diyaloğu sürdürüyoruz

Zagreb, 4 Kasım (Hibya) – Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Bosna-Hersek Halklar Meclisi Eş Başkanı ve Bosna-Hersek Hırvat Ulusal Meclisi (HNS) Başkanı Dragan Covic ile bir araya geldi.

Plenkovic: Hırvatistan ve Bosna-Hersek ilişkilerinde diyaloğu sürdürüyoruz
Yayınlama: 04.11.2025
A+
A-

Hırvatistan Başbakanı Plenkovic, Bosna-Hersek Halklar Meclisi Eş Başkanı Dragan Covic ile ülke ilişkileri, Hırvatların konumu ve Bosna-Hersek’in Avrupa yoluna dair konuları görüştü.

Plenkovic, görüşmede Hırvatistan ve Bosna-Hersek arasındaki düzenli diyaloğun sürdüğünü belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikli hedeflerimiz, Bosna-Hersek’in Avrupa yolunda ilerlemesinin devamı, kurucu halkların eşitliğini güvence altına alacak seçim yasası değişikliği, enerji altyapısına yatırımların artırılması, ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi ve sınır ötesi girişimlerin desteklenmesidir.”


SANAYİ HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.