Bakan Kacır: T10F önümüzdeki yıl yollarda olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Togg’un teknoloji kampüsünü ziyaret etti.

Bakan Kacır: T10F önümüzdeki yıl yollarda olacak
Yayınlama: 29.09.2024
3
A+
A-

Kacır’ın ziyaretine Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş da eşlik etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Kacır, Togg hem Ar-Ge, hem de üretim faaliyetlerine doludizgin devam ettiğini söyledi. Togg yetkililerinden yapılan son çalışmalara ilişkin bilgiler aldığını belirten Kacır, “Malumunuz Eylül ayından itibaren Türkiye'de küresel güvenlik regülasyonlarına uyumlu uyum sürecini başlatmış olduk. Genel Güvenlik Regülasyonları (GSR) 2 düzenlemeleri eylül ayından itibaren Türkiye'de zorunlu hale geldi. Togg da tabii bu yeni düzenlemeye en hızlı şekilde uyum sağladı. Ben de az önce Togg'un özellikle otonom sürüş kabiliyetlerine ilişkin bir deneyim gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadım.” dedi

Önümüzdeki yıl Togg'un yeni modeli T10F’in piyasaya sunulacağını belirten Kacır, “T10F ile birlikte aslında çok farklı bir hedef kitleye de Togg artık sesleniyor olacak. Model biraz daha spor ama aynı zamanda bir sedan araçtan beklentileri de karşılayacak şekilde tasarlandı. Yine T10F, mevcut SUV modelden 80 kilometre daha fazla menzile sahip olacak. Bu da elektrikli araç kullanıcılarının çokça memnun olacağı bir unsur aslında. Malumunuz biz hem Togg’un hem de diğer elektrikli araçların Türkiye'de yaygınlaşmasını çok önemsiyoruz.” ifadesini kullandı.

Destekleriyle elektrikli araçlara ilişkin şarj istasyonlarının Türkiye'nin tüm şehirlerinde yaygınlaşmasını sağladıklarını söyleyen Kacır, “Halihazırda Türkiye'nin tüm şehirlerinde 23 bin halka açık şarj noktası var ve bunların 8 bini hızlı şarj imkanı sunan noktalar. Önümüzdeki dönemde desteklerimiz özel sektörün şarj istasyonu yatırımlarını daha da büyüteceğiz. Türkiye halihazırda Avrupa'da elektrikli araç başına düşen halka açık şarj istasyonu noktası açısından lider ülkelerden biridir. Bu liderlik rolümüzü daha da güçlendireceğiz ve inşallah Togg, hem Ar-Ge, inovasyon alanında hem üretim yetkinlikleri ile Türkiye'nin gururu olmaya, iftihar kaynağımız olmaya devam edecek. Biz de her daim Togg'un yanında olmayı desteklemeyi sürdüreceğiz. Burada muhteşem bir ekip var, gencecik bir ekip var, deneyimli bir ekip var. Dolayısıyla bu ekibin alın teriyle, akıl teriyle Türkiye'nin geleceği için yürüttükleri bu çalışmalarda biz de her daim yanlarında olacağız.” diye konuştu.

Bakan Kacır, güvenlikten dayanıma test süreçleri başlatılan Togg’un ilk sedan modeli olan T10F ile sürüş gerçekleştirdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.