Afetlere karşı hayat kurtaran inovatif ürünler ve teknolojiler NADMEX 2024’te tanıtılacak

Afetlere karşı toplumsal bilinci artırmak, alınması gereken önlemlere, bilinçlendirme çalışmaları ve projelere dikkat çekmek amacıyla Sektörel Fuarcılık ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 2-4 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi, Hall 9’da düzenlenecek NADMEX – Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi, hayat kurtaran teknolojileri ziyaretçilerle buluşturacak.

Afetlere karşı hayat kurtaran inovatif ürünler ve teknolojiler NADMEX 2024’te tanıtılacak
Yayınlama: 27.09.2024
2
A+
A-

Afetlere karşı toplumsal bilinci artırmak, alınması gereken önlemlere, bilinçlendirme çalışmaları ve projelere dikkat çekmek amacıyla Sektörel Fuarcılık ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 2-4 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi, Hall 9’da düzenlenecek NADMEX – Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi, hayat kurtaran teknolojileri ziyaretçilerle buluşturacak.

Sektörel Fuarcılık ve İstanbul Teknik Üniversitesi organizatörlüğünde, 2-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek NADMEX – Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi, ilk yılında zengin etkinlik programının yanı sıra afet yönetimindeki en yenilikçi ürün ve çözümleri de fuar ziyaretçileri ile buluşturacak. Fuarda afetlerde kullanılan yenilikçi ürün ve çözümlere ek olarak; teknik tekstil, fiber özel üretim ürünler, yenilikçi ve sürdürülebilir metal işleme çözümleri yer alacak. Dünyanın en gelişmiş taşınabilir yaşam dedektörü olan ve arama kurtarma teknolojisinde devrim yaratan ADN-III+ ise ülkemizde ilk kez NADMEX’te tanıtılacak.

120 derece geniş tespit açısına sahip ADN-III + Türkiye ile NADMEX’te Buluşuyor!

Üstün teknolojiyle donatılmış ADN-III+ taşınabilir radar yaşam dedektörü, nanosaniye mertebesinde elektromanyetik darbeler üreterek Doppler etkisi ile yansıyan sinyalleri ileri algılama ve radar sinyal işleme algoritmaları kullanarak analiz ediyor. Bu sayede, çökmüş binalarda, göçüklerde veya engellerin arkasında mahsur kalanların en küçük hareketlerini bile saniyeler içinde tespit edebiliyor. Teknolojinin hassasiyeti, zayıf sinyalleri bile güvenilir bir şekilde algılarken hem mikro hareketli hem de statik şekilde hayatta kalanları bulmayı mümkün kılıyor. 25 metreye kadar algılama mesafesi, 50 cm kalınlığa kadar duvarlar arkasında bile üstün performans sunmasıyla sınıfının en iyi algılama kapasitesine sahip cihaz, aynı anda üç veya daha fazla hedefi algılayabilme kapasitesi ile arama kurtarma operasyonlarına hız kazandırıyor. 120 derece tespit açısına sahip yapısıyla geniş alanları hızlıca tarayabilen ADN-III+; beton, toprak, kaya ve ahşap gibi metal olmayan malzemeler arasından sinyallerini ileterek canlı varlığını kolaylıkla tespit ediyor. UWB radar teknolojisi sayesinde düşük su içeriğine sahip malzemelerde bile mükemmel performans sunan cihazın 6,5 kg’dan hafif tasarımı ve kompakt yapısı ise zorlu kurtarma alanlarında kolayca taşınıp rahatça kullanıma imkan tanıyor.

Bina güçlendirme teknolojilerinin nitelikli örnekleri NADMEX’te!

Teknik tekstil ve özel fiber ürünleri alanında EQ-GRID Deprem Güçlendirme, EQ-TOP Deprem Güçlendirme ve SR-GRID Yapısal Güçlendirme çözümlerini NADMEX’te ziyaretçilerle buluşacak. EQ-GRID Deprem Güçlendirme, duvarların kesme dayanımını yüzde 160 artırırken duvarın deformasyona dayanma kapasitesini ise 150 yükseltiyor. Böylelikle binalarda ikamet edenler ve acil durum servisleri için güvenlik sağlıyor. EQ-TOP Deprem Güçlendirme, deformasyona dayanma kapasitesini yüzde 400 artırırken ekonomik Yüksek Teknoloji Kompozit Sistemi ile etkili koruma sağlıyor. Bu da yeni yapılar, renove edilmiş binalar ve tarihi binalar için hızlı ve kolay kurulum sunuyor. SR-GRID Yapısal Güçlendirme ise FRCM ve CRM sistemleri için özel olarak geliştirilmiş kumaş yapıları sayesinde yüzde 50 daha fazla bükülme dayanımı, yüksek mekanik yük taşıma kapasitesi ve dayanıklılık sağlıyor. Bu sayede ağırlık taşıyıcı sistem çatlakları için ekonomik restorasyon sistemi sunuluyor.

Deprem sonrası arama kurtarma ve ısınma ihtiyacına yönelik teknolojiler NADMEX’te Yer Alacak!

Radar Tabanlı Enkaz Altı Arama Cihazı (Yaşam Tespit Radarı), Renkli Dijital Gece Görüş teknolojileri ve afet sonrasında kullanılacak battaniyeler de fuarda görücüye çıkacak. Vakumlu paketleme teknolojisi ile hacminin neredeyse yarısı kadar yer kaplayan ve acil durum malzeme depolarında iki kat fazla stoklamayı mümkün kılan bu battaniyeler, kurutulmuş alüminyum paketi içinde uzun süreli depolama için sızdırmaz, mantar, kir ve güneş ışığına karşı yapısını koruyor. Yüksek aşınma kalitesi dayanıklılığı sağlamanın yanı sıra uzun süreli barınma koşullarında da kullanılabilen bu battaniyeler, özellikle deprem sonrasında kurulan çadır ve konteyner kentlerdeki olumsuz hava koşullarında yüksek koruma sağlıyor.

Üç gün boyunca sürecek olan NADMEX – Afet Yönetimi Fuarı ve Zirvesi’ne fuar öncesinde online kayda özel ücretsiz bilet almak ve etkinlik programının tamamını incelemek için www.nadmex.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

TG Expo Hakkında;

Kurulduğu 2008 yılından bu yana “Your Gateway to Global Markets – Küresel Pazarlara Açılan Kapınız” mottosuyla Türkiye’de fuarcılık sektörüne yön veren TG Expo Uluslararası Fuarcılık A.Ş., uluslararası deneyimlere sahip güçlü kadrosuyla sektörün gelişimine destek vermektedir. Dünyanın en büyük fuar organizatörlerinin uluslararası çatı derneği olan UFI ve dünya çapındaki kongre ve uluslararası toplantılar sektörünün en önemli birliklerinden biri olan ICCA’ya üye olan TG Expo aynı zamanda T.C. Ticaret Bakanlığı’na da akredite olup, yurt dışı fuarların milli katılım organizasyonlarını da gerçekleştirmeye yetkilidir. 5 kıtada 35 ülkede bireysel ya da milli katılım organizasyonları ve Türkiye’de ana organizatörlüğünü üstlendiği fuarlar ile Türk firmalarının uluslararası pazarlarda ürünlerini tanıtmalarını ve ticaret hacimlerini genişletmelerini destek olmaktadır. Enerji, gıda, kozmetik, tekstil, mermer, otomotiv yan sanayi, yapı-inşaat, restorasyon, müzecilik, otel-konaklama gibi sektörlerde dünyanın en önemli uluslararası fuarlarının Türkiye katılımını üstlenen TG Expo, fuara kadar olan tüm süreçlerde danışmanlık, teşviklerle ilgili bilgilendirme ve takip, nakliye, konaklama, seyahat ve vize alımına ilişkin bilgilendirme ve yönlendirme hizmeti de sağlamaktadır. Fuarcılık alanında profesyonel ekibiyle, ihracatçı firmalara uluslararası standartlarda fuarcılık deneyimi sunuyor.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.