İmamoğlu: Girişimcileri günümüzün fark yaratanları olarak görüyorum

İBB’nin yeni iş modellerini destekleyen ve çağa uygun fikirleri girişimcilerle buluşturan teknoloji programı TECH ISTANBUL, henüz 1 yaşını doldurmadan, 3. ödülünü aldı.

İmamoğlu: Girişimcileri günümüzün fark yaratanları olarak görüyorum
Yayınlama: 26.09.2024
1
A+
A-

TECH İSTANBUL, dünyanın en prestijli bağımsız startup (iş modeli) ödül programı ‘Global Startup Awards’ tarafından, ‘En İyi Hızlandırıcı/Kuluçka Programı’ seçildi.

Ödül töreninde konuşan TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çalışma arkadaşlarını tebrik ederek, “Şişhane, Şişli, Başakşehir ve Kayışdağı’nda, toplamda 8000 metrekare kapalı alanda, ‘TECH İSTANBUL’ isimli merkezlerimizle girişimcilere destek sunuyoruz. Bugüne kadar 400’den fazla girişimi destekledik ve bu girişimler, toplamda 22 milyon doları aşan yatırım aldı. Gelecek dönemde, girişimcilere sunduğumuz fiziksel alanları iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Yenilikçi yatırım modelleriyle, şehrin finansal gücünü girişimci akılla buluşturacağız. Amacımız; İstanbul’u küresel girişimcilik ekosisteminde ilk 10 şehir arasına sokmaktır. Bu konuda atacağımız adımları yakında kamuoyu ile paylaşacağız” bilgilerini paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilgi işlem Dairesi Başkanlığı Akıllı Şehir Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini yürüten “TECH İSTANBUL”, yerkürenin en prestijli bağımsız startup (iş modeli) ödül programı Global Startup Awards (GSA) tarafından “En İyi Hızlandırıcı/Kuluçka Programı” seçilerek dünya birincisi oldu. Bu yıl 12’ncisi düzenlenen GSA, tarihinde ilk kez Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Böylesine önemli bir etkinliğe İstanbul’da ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirten İmamoğlu,

“İBB Başkanı olarak, sizleri dünyanın en güzel şehirlerinden birinde içtenlikle karşılamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Şehrin dayanılmaz cazibesi ve İstanbulluların eşsiz misafirperverliği sayesinde, İstanbul'a birçok kez geri döneceğinizden eminim. Girişimcileri günümüzün fark yaratanları olarak görüyorum. Yenilikçi fikirlerinizle, daha önce hiç görmediğimiz hız ve ölçekte dünyayı daha iyiye doğru değiştiriyorsunuz. Size ve yaratıcılığınıza güveniyoruz. Ve biz politikacılar olarak, çağımızın en karmaşık sorunlarını ele almak için size ihtiyaç duyuyoruz. İstanbul'da olmak, size ilham da verecektir. Eminim ki, İstanbul'dan pek çok yeni fikir ve dostlukla ayrılacaksınız. Unutmamalıyız ki, başarıya giden yolda kazanılan tecrübeler de başarının kendisi kadar tatmin edicidir. Bu nedenle hepinizi burada olduğunuz için tebrik ediyorum.”

TECH ISTANBUL, daha önce de “EuroAsian Startup Awards”ta “Yılın En İyi Hızlandırıcı/Kuluçka Programı” dalında bölge, “Kurumsal Girişimcilik Ödülleri’nde de “Kamu ve STK En İyi Programı” kategorisinde birincilik ödüllerinin sahibi olmuştu.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.