ABD: Irak’taki baskında 15 IŞİD teröristi öldürüldü

Stockholm, 31 Ağustos (Hibya) – ABD’nin Orta Doğu’daki askeri komuta merkezinin, X’te yer alan açıklamasına göre, ABD güçleri Irak güvenlik güçleriyle birlikte Irak’ın batısında düzenledikleri bir baskında 15 IŞİD üyesini öldürdü.

ABD: Irak’taki baskında 15 IŞİD teröristi öldürüldü
Yayınlama: 31.08.2024
3
A+
A-

Centcom, komuta merkezi X'te yaptığı paylaşımda baskının Perşembe günü erken saatlerde gerçekleştirildiğini yazdı.

Centcom'un X'teki haberine göre baskınla bağlantılı olarak ordu çok sayıda silah, el bombası ve patlayıcı intihar kemeri de buldu.

Operasyon IŞİD liderlerini hedef alarak örgütün Irak'taki sivillere, ABD vatandaşlarına ve bölgedeki ABD müttefiklerine yönelik saldırı planlamasını ve uygulamasını sekteye uğratmayı amaçladı.

Açıklamada, “IŞİD bölge, müttefiklerimiz ve anavatanımız için bir tehdit olmaya devam etmektedir. ABD Centcom, Irak ile birlikte bu teröristleri agresif bir şekilde takip etmeye devam edecektir” denildi

NBC, baskınla bağlantılı olarak en az altı askerin yaralandığını yazıyor. Yaralıların hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmamakla birlikte, birçoğunun beyin sarsıntısı geçirdiği ve en az birinin de dış yaralanmaya maruz kaldığı bildirildi. Centcom'a göre hiçbir sivil yaralanmadı.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.