Telegram patronu Pavel Durov Fransa’da kefaletle serbest bırakıldı

Paris, 29 Ağustos (Hibya) – Telegram’ın Rusya doğumlu patronu Pavel Durov, beş milyon euro (5,56 milyon dolar) depozito ödemesi ve Fransa’yı terk etmemesi koşuluyla kefaletle serbest bırakıldı.

Telegram patronu Pavel Durov Fransa’da kefaletle serbest bırakıldı
Yayınlama: 29.08.2024
2
A+
A-

Durov'un Cumartesi günü özel bir jetle Paris'e inmesinin ardından gözaltına alınması, uygulama sağlayıcılarının cezai sorumluluğuna dikkat çekerek ifade özgürlüğünün nerede bittiği ve yasaların uygulanmasının nerede başladığı konusundaki tartışmaları alevlendirdi.

Çarşamba günü Fransız adli makamları, Fransız vatandaşı olan Durov'u, diğer suçların yanı sıra, cezai soruşturmalarda yetkililerle işbirliği yapmadığı ve mesajlaşma uygulamasında suç işlenmesine yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla resmi soruşturma altına aldı.

Paris savcısı Laure Beccuau yaptığı açıklamada, bir soruşturma hakiminin Durov'un başlangıçta tutuklandığı tüm suçlamalarla ilgili olarak resmi olarak soruşturulması için gerekçeler bulunduğunu tespit ettiğini söyledi.

Suçlamalar arasında yasadışı işlemlere, çocuk cinsel istismarı görüntülerine, uyuşturucu kaçakçılığına ve dolandırıcılığa izin veren bir çevrimiçi platformun işletilmesinde şüpheli suç ortaklığının yanı sıra yetkililere bilgi vermeyi reddetme, kara para aklama ve suçlulara kriptografik hizmetler sağlama yer alıyor.

Beccuau, Telegram'ın yetkililerin ceza davalarında işbirliği taleplerine “neredeyse hiç yanıt vermemesinin” Paris savcılığı siber suçlar biriminin Şubat 2024'te bir soruşturma açmasına yol açtığını söyledi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.