OGM’den “yanan orman alanlarına otel yapılıyor” iddialarına yanıt

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), bazı sosyal medya hesaplarından “yanan orman alanlarına otel yapılıyor, örnekleriyle inceleyelim” paylaşımlarına ve çeşitli medya organları ve yorumlardaki benzer iddialarına yanıt verdi.

OGM’den “yanan orman alanlarına otel yapılıyor” iddialarına yanıt
Yayınlama: 27.08.2024
2
A+
A-

OGM’den yapılan açıklamada bazı sosyal medya hesaplarından “yanan orman alanlarına otel yapılıyor, örnekleriyle inceleyelim” paylaşımlarına ve çeşitli medya organları ve yorumlardaki benzer iddialara istinaden açıklama yapılması gerektiğinin görüldüğü bildirildi.

Muğla Milas Güvercinlik Koyu’nun, 1987 yılında Turizm Merkezi olarak ilan edildiği belirtilen açıklamada “Bu bölgede, 42 Ha'lık ormanlık alan, 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilmiştir. 2021 yılında, tahsis alanının 2007 ve 2021 yılı orman yangınlarında zarar gören kısımları iptal edilmiş olup, tahsis 27 Ha'lık alanda devam etmektedir.” denildi.

Tahsis edilen bu alanlara La Blanche, Titanic ve Lujo Otellerinin inşa edildiği aktarılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“2007'de Güvercinlik'te çıkan orman yangınında 223 hektar alan zarar görmüştür. Lujo Otel için tahsis edilen 8,4 Ha'lık alanın içerisindeki 2,9 Ha'lık kısmı yangından etkilenmiştir. Titanic ve La Blanche Otellerin bulunduğu alanlar ise yangından etkilenmemiştir. Kronolojiden de görüldüğü üzere, alanın otellere tahsis işlemi yangından önce yapılmıştır. Yani yanan alanların imara açıldığı veya otel yapıldığı iddiaları gerçekleri yansıtmamaktadır.”

Açıklamada Anayasa'nın 169. maddesindeki “Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir” hükmü gereğince yanan orman alanlarının tekrar ağaçlandırıldığı belirtilen açıklamada yanan alanlarda yapılan çalışmaların kamuoyu ile de paylaşıldığı aktarıldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.