Konya’da “Şehrin Kalbine Yolculuk” projesi devam ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Yaz Okulu’nda eğitim alan öğrenciler, “Şehrin Kalbine Yolculuk” projesiyle canlı tarih turuna katılıyor.

Konya’da “Şehrin Kalbine Yolculuk” projesi devam ediyor
Yayınlama: 29.07.2024
4
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, zengin birikimiyle Konya’nın birçok önemli ismi barındırdığını anımsatarak, şehirde iz bırakan önemli şahsiyetleri yeni nesillerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

“Şehrin Kalbine Yolculuk” projesiyle canlı tarih turuna çıkan öğrencilerin unutulmaz bir deneyim yaşadığını belirten Başkan Altay, “7-14 yaş aralığındaki öğrencilerimiz, harita okuma ve yön bulma becerileri ile şehir merkezinde belirli kontrol noktalarına ulaşarak tarihi ve kültürel mekanları keşfediyor. Böylece gençlerimiz yaşadıkları şehri yakından tanırken tarihe ve kültürel mirasımıza olan ilgileri de artıyor.” diye konuştu.

Genç KOMEK’in “Şehrin Kalbine Yolculuk” projesi, öğrencilerin enerjilerini pozitif bir şekilde kullanmalarına ve yeni arkadaşlıklar kurmalarına da olanak tanıyor.

Günde 60 öğrenci canlı şehir turuna katılırken 26 Ağustos’a kadar devam edecek projede 2 binin üzerinde öğrencinin projeden faydalanması hedefleniyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.