Tsahkna: Dış politika ve ekonomi politikası birlikte hareket etmeli

Tallinn, 16 Ekim (Hibya) – Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Ekonomi ve Sanayi Bakanı Liina Vahtras ile bir araya gelerek Estonyalı şirketlerin uluslararası pazarlara erişiminin artırılması, ihracatın geliştirilmesi ve yatırım çekilmesi konularını değerlendirdi.

Tsahkna: Dış politika ve ekonomi politikası birlikte hareket etmeli
Yayınlama: 16.10.2026
A+
A-

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Ekonomi ve Sanayi Bakanı Liina Vahtras’ı Dışişleri Bakanlığında ağırladı.

Estonyalı şirketlerin ülke ekonomisindeki rolüne dikkati çeken Tsahkna, yaptığı açıklamada şirketlerin uluslararası pazarlarda başarılı olmasına destek vermeyi hedeflediklerini ifade etti. Bu kapsamda yeni pazarlara erişimin kolaylaştırılması, ihracatın artırılması ve yatırım çekilmesinin önemini vurguladı.

Tsahkna, Estonya’nın ekonomik çıkarlarını geliştirmek için dış politika ile ekonomi politikasının birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, iş birliğiyle Estonyalı şirketlerin dünya genelinde daha fazla pazara ulaşabileceğini kaydetti.


EKONOMİ GAZETESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.