Çin: Putin’in APEC Shenzhen Zirvesi’ne katılmasını memnuniyetle karşılıyoruz
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in APEC Shenzhen Zirvesi’ne katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
Rus basınında yer alan haberlere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelecek ay Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Ekonomik Liderler Zirvesi sırasında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile gerçekleştireceği görüşmenin olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun, bugün bir gazetecinin konu ile ilgili sorusuna yanıt verdi.
Sözcü Guo, liderler diplomasisinin sağladığı stratejik yönlendirmenin, Çin-Rusya ilişkilerinin istikrarlı ve uzun vadeli gelişimini güvence altına alan en önemli siyasi unsur olduğunu belirtti.
Guo, Çin’in Rusya ile birlikte çalışarak “APEC Çin Yılı” kapsamında somut ve verimli sonuçlar elde edilmesini ortaklaşa teşvik etmeye hazır olduğunu kaydetti.
EKONOMİ GAZETESİ
